Se pregateste o noua schema de ajutor de stat, in beneficiul angajatorilor

bani_plic.jpg

bani_plicFirmele care creeaza minim 20 de locuri de munca vor primi de la stat echivalentul a jumatate din valoarea totala a salariilor. Anuntul a fost facut de premierul Victor Ponta, care a primit acordul Fondului Monetar International pentru aceasta schema de ajutor de stat.

“Pentru companiile care creeaza minim 20 de locuri de munca, statul va plati jumatate din valoarea totala a cheltuielii salariale. Deci, nu e vorba de o scadere a impozitului sau a contributiilor sociale, e vorba de jumatate din cheltuiala salariala, din tot ce in limbajul comun inseamna salariul pe care il plateste angajatorul privat”, a anuntat prim-ministrul.

Potrivit ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea, programul ar putea demara in luna aprilie, cand vor fi definitivate normele metodologice. Deocamdata, se stie ca statul va suporta din costul salarial atat salariul net, cat si taxele aferente, iar schema de ajutor va fi valabila timp de sapte ani.

Intr-o prima faza, firmele selectate in acest program vor plati intregul cost salarial pentru locurile de munca nou-create, iar ulterior vor deconta trimestrial jumatate din acest cost.

Firmele care creeaza minimum 20 locuri de munca intr-un an pot apela la aceasta schema de ajutor si pe parcursul urmatorilor ani de aplicare a sistemului, in aceleasi conditii.

Inca nu se cunoaste bugetul care va fi alocat acestei masuri.

Este benefica aceasta masura? Spuneti-va parerea in sectiunea de comentarii!

4 thoughts on “Se pregateste o noua schema de ajutor de stat, in beneficiul angajatorilor”

 1. Valentin Chiulasa spune:

  Nu cred pana nu vad banii decontati in acont. Restul e vorbarie. Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.

 2. adrian spune:

  o sa fie o mare prostie pentru ca nu se v-a putea aplica clar.
  De ce 20 persoane si nu 10 sau 5 angajati?
  Statul sa iti deconteze la 6 luni cheltuielile e la fel o mare mincina ca sigur vor intarzia vreo3-6 luni adica mai bine lipsa.
  De ce sa platesti inainte si el sa ti returneze banii dupa cand nu au norme clare si sa nu plateasca ei direct luna de luna sau sa scazi din declaratie sumele respective.
  Eu platesc salariul luna de luna nu la 6 luni deci imi trebuiesc banii lunar.

 3. Cornateanu Cecilia spune:

  Buna ziua. Cu siguranta orice forma de sprijin adresata sectorului de IMM-uri este buna si necesara, atat timp cat este facut in conditii de transparenta totala si cei care implementeaza aceste programe sunt profesionisti. Crearea si mai ales mentinerea locurilor de munca este cheia redresarii economiei romanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.