Ce e de facut?

Sunt in mijlocul problemelor privind elaborarea proiectelor de finantare inca de la lansarea oficiala a programelor de finantare in 2007. Am elaborat proiecte, am castigat proiecte, m-am lovit inevitabil de tot felul de obstacole.

Vuieste toata presa de rata scazuta de absorbtie a banilor europeni din Romania. Ba mai mult, daca Romania nu va reusi sa absoarba 6 miliarde de euro pana la finele 2012, va pierde toti banii.

De ce sa fie oare asa de greu sa luam bani gratis?! Va fi o sansa pe care o vom irosi?

Administratorii de firme stiu cel mai bine cat e de greu sa obtina un credit bancar, dar mai ales cat e de greu sa suporte rate, dobanzi si comisioane in vremurile acestea, cand oricum nu e usor sa te mentii pe piata si sa iti dezvolti afacerea.

Iar acum a aparut inca o problema in plus: guvernul roman trebuie sa ia credit pentru partea sa de contributie la proiectele de finantare, intrucat Comisia Europeana a blocat banii. Oare ce e de facut?!

About Maria Judea

Cariera mea profesionala pe scurt: am doua licente: tehnologie chimica – Universitatea Babes-Bolyai Cluj Napoca 1995, si contabilitate – Universitatea Petru Maior Targu Mures 2005; am absolvit un master: “Banci si piete de capital” – Universitatea Babes-Bolyai Cluj Napoca 2006; am o experienta profesionala de 9 ani in productie si managementul calitatii, respectiv de 6 ani in domeniul financiar – 3 ani creditare, 3 ani consultanta si elaborare proiecte de finantare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.