Ce greseli trebuie sa evite beneficiarii PNDR atunci cand depun proiectele spre finantare

Protest_STOP.jpg

Protest_STOPConform unei analize la nivelul AFIR, directorul general adjunct al institutiei, Nicolae Popa, a vorbit despre cele mai intalnite greseli pe care le fac beneficiarii atunci cand depun dosarele spre a obtine finantare prin PNDR:

• Lipirea la documentele ce insotesc Cererea de Finantare a ofertelor identice ceea ce duce la neeligibilitatea achizitiilor.

• Realizarea de proiecte de catre firme de consultanta care folosesc copy-paste, fapt care are ca si consecinta trecerea sumelor ce reprezinta serviciile de consultanta ca sume neeligibile.

• Beneficiarii nu cunosc continutul propriului proiect – au fost cazuri in care beneficiarii cunoasteau doar obiectul proiectului: achizitiile de utilaje sau constructiile ce urmeaza a fi reali­zate, descoperind ulterior obligatii contractuale pe care nu le puteau respecta.

• Programarea unor perioade nerealiste de realizare a proiectului, care duc de cele mai multe ori la necesitatea prelungirii contractelor de finantare prin acte aditionale sau la anularea proiectului din cauza depasirii perioadelor programate.

Mai multe detalii: www.ziarulunirea.ro

One thought on “Ce greseli trebuie sa evite beneficiarii PNDR atunci cand depun proiectele spre finantare”

  1. cristi spune:

    Oare ce greseli trebuie sa evite AFIR-ul pentru a nu avea atatea procese pe cap cu beneficiarii?
    Sau cand isi asuma AFIR-ul rata mica de accesare a fondurilor europene?

    https://www.finantare.ro/iulia-samoila-made-by-afir-bataie-de-joc-pe-banii-beneficiarilor.html
    https://www.finantare.ro/iulia-samoila-dezbaterea-privind-conditiile-artificiale-transformata-intr-un-dialog-al-surzilor.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.