Cel mai bogat om de afaceri din Japonia vrea sa investeasca peste 800 de miliarde de dolari in startup-uri IT din toata lumea

Masayoshi-Son-CEO-SoftBank_0.jpg

Grupul SoftBank, fondat si controlat de omul de afaceri Masayoshi Son, cel mai bogat japonez, isi va creste investitiile in firme si proiecte tehnologice la colosala suma de 880 de miliarde de dolari, potrivit declaratiilor omului de afaceri. Grupul japonez detine, in prezent, cel mai mare fond de investitii private cu un buget de 100 miliarde de dolari, pe care a inceput deja sa ii investeasca, in special in startup-uri europene.

Fondul de investitii de tip private equity Vision Fund a fost lansat de grupul miliardarului japonez, in acest an si are un buget de investitii de 100 de miliarde de dolari si este sprijinit de Apple, Qualcomm sau guvernul Arabiei Saudite, dar si alte nume mari din industria IT.

“Acest fond de investitii a fost doar un prim pas. Vom extinde rapid dimensiunea lui. Vom stabili o data la doi, tre ani care va fi bugetul pentru Vision Funds 2, 3 si 4”, a declarat Masayoshi Son pentru o publicatie japoneza, citata de CNN.

Miliardarul a mai declarat ca intentioneza ca in urmatorii ani bugetul de investitii sa ajunga la circa 880 de miliarde de dolari (100 trillioane de yeni japonezi) si sa faca investitii in peste 1.000 de startup-uri din domenii precum: inteligenta artificiala si robotica.

SoftBank a investit pana acum in startup-uri precum WeWork, Slack si Flipkar. in cel de al treilea trimestru al acestui an a oferit cea mai mare finantare unui startup european, este vorba de firma elvetiana din domeniul biotehnologiei, Roivant Sciences.

De asemenea, in aceasta vara SoftBank, a anuntat ca a ajuns la o intelegere pentru a cumpara de la Alphabet (Google) compania de robotica Boston Dynamics, iar recent si-a anuntat intentia de a achizitiona o parte din actionariatul Uber.

Softbank este o forta pe piata media si telecom, avand o valoare de piata de 68 miliarde dolari. in 2016 japonezii au cumparat cu 32 miliarde dolari creatorul britanic de procesoare ARM.

Fondatorul ei, Masayoshi Son, unul dintre cei mai respectati oameni de afaceri din Asia, este cel mai bogat om de afaceri din Japonia, potrvit Forbes, averea lui ajungând la un moment dat la 70 de miliarde de dolari.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.