Centrul de promovare si informare pentru turisti din Braila se inaugureaza pe 8 martie

bancnote-euro.jpg

centruCentrul de promovare si informare pentru turisti, investitie realizata la Braila cu finantare de la Uniunea Europeana, va fi inaugurat oficial pe 8 martie, potrivit informatiilor furnizate de Primaria Braila. Amplasat intr-o zona centrala a municipiului, in apropiere de Cinema Central, centrul va oferi turistilor pliante si informatii despre obiectivele ce pot fi vizitate in Braila, despre programul muzeelor, despre restaurantele din zona si monumentele de arhitectura.

Realizarea Centrului de promovare si informare pentru turisti a costat 622.794,28 lei, din care 543.578,69 lei au fost asigurati printr-o finantare primita de la Uniunea Europeana, 45.894,72 lei a fost contributia Guvernului, iar 33.320,87 lei contributia beneficiarului, respectiv Primaria Braila. Proiectul a fost semnat in luna septembrie 2014, iar constructia sediului, gandit ca o cladire moderna, din beton si sticla, cu aspect circular, a inceput în luna iulie 2015.

Pe pagina oficiala a Centrului de promovare si informare pentru turisti – www.cniptbraila.ro – la capitolul Resurse Publice Naturale sunt enumerate: Faleza si Esplanada Dunarii (7,1 ha), Gradina Publica (7,5 ha) – „oaza de vegetatie a orasului, unde se regasesc ruinele fostei cetati a Brailei, precum si una dintre intrarile în canalele subterane de sub oras, o adevarata retea de tuneluri cunoscute sub denumirea de hrubele Brailei”.

Un alt obiectiv este Parcul Monument (53 ha), situat in partea sud-vestica a orasului, cel mai mare parc al Brailei. Aici se poate vizita Muzeul de Stiinte ale Naturii, dar se pot practica si sporturi pe terenurile special amenajate. Cel de-al patrulea obiectiv este Lacul Sarat, aflat la 5 km de orasul Braila, care contine namol terapeutic cu grad foarte ridicat de mineralizare, fiind considerat unul din cele mai valoroase namoluri sapropelice din Romania. Statiunea Lacu Sarat este „o adevarata oaza de verdeata cu efecte benefice asupra corpului uman”.

Cel de-al cincilea obiectiv mentionat este Parcul Natural Balta Mica a Brailei (partial pe teritoriul Brailei), arie naturala de interes national si zona umeda de importanta internationala care contine „valori exceptionale de flora si fauna si conserva ecosisteme complexe”. La capitolul „Resurse Turistice Antropice” sunt trecute patru monumente de Categoria A: Centrul Istoric al Brailei, Ansamblul „Strada Mihai Eminescu”- sec. XIX, Ansamblul „Piata Traian” – începutul sec. XVIII, Biserica „Sf. Arhanghel Mihail”- sec. XIX si 111 monumente de categoria B, reprezentative pentru patrimoniul cultural local, caracterizate prin mare varietate si vechime. Acestora li se adauga 14 situri arheologice cuprinzand asezari si necropole din neolitic pana in secolele XVI – XIX (ex.: zona Brailita), 69 monumente de arhitectura, dintre care un ansamblu de arhitectura (Str. Eremia Grigorescu), biserici, cladiri pentru locuit (case, palate, hanuri si hoteluri), cladiri publice (teatre, cinematograf, scoli, banci s.a.), cladiri industriale (fabricile de bere), opt monumente de for public: statui, ceas public, fântâni si 20 monumente memoriale – case memoriale, monumente comemorative, cimitirul eroilor.

La capitolul „Resurse turistice antropice judet” sunt amintite Conacul Orezeanu din satul Traian (comuna Traian), Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din 1842 din sat Sutesti (comuna Sutesti), monumente memoriale, dintre care cruci de piatra de secol XVIII, fantani de secol XIX, monumente comemorative ale eroilor din Razboiul de Independenta si Primul Razboi Mondial (Chiscani, Jirlau, Traian).

Oferta balneoclimaterica mai include si Movila Miresii, comuna situata pe drumul national Braila – Ramnicu Sarat, la 30 km de Braila, care are pe teritoriul sau un lac cu apa clorurata, bromurata, sulfurata, sodica si magneziana cu concentratie mare si cu namol sapropelic, „cu certe calitati terapeutice”, precum si statiunea Cîineni Bai, amplasata pe raza comunei Visani, cu resurse de namol cu calitati terapeutice similare celor din Lacul Sarat.

Sursa: www.administratie.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top