CFR deruleaza 400 de proiecte de 4,7 miliarde euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare

tren-1.jpg

CFR a planificat in acest an 400 de proiecte de investitii pentru reteaua de cale ferata, in valoare totala de 22 miliarde lei (4,7 mld euro), din care in prima jumatate a anului au fost finalizate sase lucrari mari, de 1,3 miliarde lei, si au fost relansate 58 de proiecte, de 12,6 miliarde lei.

De asemenea, compania a prioritizat 336 de proiecte de investitii si reparatii curente, sustinute financiar din surse proprii.

Investitiile CFR SA sunt sustinute financiar din trei surse – fonduri externe, buget de stat si surse proprii.
Proiectele din acest an vizeaza reabilitarea si electrificarea a 825 km de cale ferata, reabilitarea a 234 de poduri, podete, tuneluri, viaducte, pasaje CF, modernizarea a altor 24 de gari, precum reparatii pe 120 km de linie de cale ferata, poduri/podete/tuneluri/treceri la nivel si aparate de cale pe intervale de statii, repartizate pe toate cele 8 regionale de cale ferata.

Recent, CFR a finalizat programul de reabilitare a 4 poduri de cale ferata situate intre statiile Constanta – Agigea Nord si Costinesti Tabara – Neptun. Valoarea totala a investitiei se ridica la 8,2 mil. lei si a fost asigurata din fonduri europene si de la bugetul de stat.

Prin lucrarile de reabilitare executate la infrastructura si suprastructura podurilor se imbunatateste gradul de siguranta si confort, viteza de circulatie a trenurilor creste de la 40 km/h la 80 km/h, iar capacitatea marfurilor transportate ajunge la 21,5 tone/osie.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.