About Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

0 thoughts on “Chiar te credeai in siguranta pe Facebook ?”

 1. Interesant clip youtube.
  Sunt speaker aici – http://conferinta.finantare.ro/

 2. Bun punct de vedere.
  Si cand te gandesti ca wireshark e free.
  Acu din cunostintele mele de drept pe care le mai am, apare treaba asta cu “folosirea ilegala”, “in afara cadrului legal” ceea ce ne spune ca daca folosesti asa ceva in activitatea de serviciu te incadrezi in zona legala.
  Interpretabil insa … Administratorii de retea folosesc asa ceva. Doar ca e limita aia: cat de profund folosesti, unde te opresti, cat analizezi …
  Si mai trebuie sa fie si o plangere, o sesizare, un demers din oficiu.
  Banuiesc ca cei din sisteme ce folosesc asa ceva, stiu mai multe despre drepturi / obligatii / limitari.

 3. Bogdan spune:

  Stii ce e cel mai aiurea? Faptul ca se invoca legea 51/1991, in care spune “detinerea, confectionarea sau folosirea ilegala de mijloace specifice de interceptare a comunicatiilor, precum si culegerea si transmiterea de informatii cu caracter secret ori confidential, prin orice mijloace, in afara cadrului legal, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani”. Faptul ca detin un soft care analizeaza si intercepteaza traficul (se incadreaza in categoria comunicatiilor) (si imi vine in minte WireShark) deja devine ceva ilegal? Really?

  Cind ai prezentarea vineri? Apropo, poate te ajuta si asta http://www.youtube.com/watch?v=6pIFUOav2xE&feature=player_embedded pentru prezentare.

 4. Primul comentariu de pe Hotnews spune multe.
  Si oricum, indiferent de ce opinie avem noi, EI vor gasi nisa prin care sa se dovedeasca faptul ca este o incalcare a legii.
  Oricum, se merita facuta o dezbatere publica, cu un reprezentant al Politiei Romane (Serviciul de Combaterea Criminalitatii Informatice) si un specialist in domeniu (si stiu eu pe cineva care imi promitea o dezbatere la FEAA 🙂 ).

  p.s. este o carte, Netocratia – cum conduc lumea cei aflati in spatele retelelor sociale
  p.p.s fac o prezentare pentru o conferinta vineri si atac astfel de probleme.
  M-au cam ingrozit informatiile accesate si concluziile la care am ajuns …

 5. Bogdan spune:

  Se stie de mult de probleme Facebook, atit cele ale site-ului cat si ale “sefului” care a avut ceva probleme cu legea. Dar ce zici de stirea de astazi?
  http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/a-facut-un-soft-de-ascultat-telefoane-acum-se-fac-razii-sa-il-prinda.html
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7353523-ampla-actiune-diicot-53-perchezitii-50-invinuiti-intr-actiune-destructurare-unei-grupari-infractionale-implicate-interceptari-telefonice.htm
  Chiar sunt curios care e opinia ta in aceasta privinta, intrucat mie mi se pare un exces de zel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.