Cladirile Spitalului Judetean Slatina, reabilitate de CJ Olt cu fonduri europene

bani-716x300.jpg

Toate imobilele Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Slatina vor fi reabilitate cu fonduri europene, printr-un proiect finantat de Consiliul Judetean Olt, prin Programul Operational Regional 2014- 2020, in valoare de 17 milioane lei.

Indicatorii tehnico-economici pentru aceasta investitie au fost aprobati, in sedinta de luni a CJ Olt. Presedintele forului judetean, Marius Oprescu, a declarat ca institutia atrage fonduri europene in valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, pentru reabilitarea unor imobile ale institutiilor aflate in subordine.

„In sedinta trecuta a Consiliului Judetean am aprobat indicatorii pentru celelalte cladiri ale institutiei, care intra pe acest proiect. Astazi am aprobat indicatorii pentru cel mai mare dintre aceste proiecte, este vorba despre reabilitarea si eficientizarea termica a cladirilor Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. Valoarea acestui proiect se ridica la 17 milioane de lei, o suma importanta. Tot ce este in curtea spitalului este vizat de acest proiect. intregul proiect de reabilitare a cladirilor institutiilor publice din subordine totalizeaza aproximativ 20 de milioane de euro. Dupa aprobarea acestui proiect, ghidul fiind deja aparut, vom depune proiectele si vom astepta ca ele sa fie declarate eligibile”, a afirmat Oprescu.

Alte sase sedii ale institutiilor publice aflate in subordinea CJ Olt si cladirea Consiliului vor fi reabilitate termic, tot prin POR 2014-2020, Axa prioritara 3. Este vorba despre Biblioteca Judeteana „Ion Minulescu”, in valoare de 1.127.351 lei, din care 271.815 lei contributie CJ Olt, sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt – 2.154.072 lei, 462.354 contributie CJ, cladirea Inspectoratului de Protectie Civila – 603.726 lei, 167.723 contributie CJ, Apartamente – Fosta Vila de Protocol – 721.287 lei, 181.538 contributie CJ, Centrul Militar Judetean – 1.332.536 lei, 323.887 lei contributie CJ si sediul Consiliului Judetean, proiect in valoare de 2.323.814 lei, contributie proprie de 475.521 lei.

Un alt proiect ce vizeaza Spitalul Judetean de Urgenta Slatina se ridica la aproximativ 16 milioane de lei, finantarea venind prin Compania Nationala de Investitii (CNI). Acesta vizeaza dotarea si modernizarea blocului central al institutiei medicale.

„Pentru blocul central al spitalului, am depus la Compania Nationala de Investitii, un proiect privind modernizarea si dotarea cladirii. Este un proiect in valoare de aproximativ 16 milioane de lei, pe care speram ca, in cel mai scurt timp / avem o comunicare permanenta cu CNI / dupa ce vom transmite toate clarificarile si raspunsurile, sa intre pe lista sinteza, iar anul urmator sa fie scos la licitatie”, a mai declarat Marius Oprescu.

Sursa: Gazetanoua.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.