Start-Up Nation 2018: Noua grila de punctaj propusa oficial. Cand se va putea deschide programul

Start-upNation_0.jpg

In Programul Start-Up Nation 2018, prin care firmele noi ar urma sa primeasca ajutoare de la stat de maximum 200.000 de lei fiecare, in anumite conditii, grila de punctaj se va modifica fata de editia 2017 a aceluiasi program, conform unui proiect de ordonanta de urgenta scos luni in dezbatere, 30 de zile de, Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

“Cei interesati pot transmite completari sau propuneri de modificare, timp de 30 de zile, conform legislatiei, la adresele [email protected] si [email protected]” – a anuntat ministerul. Practic, programul ar urma sa se deschida peste cel putin 30 de zile, daca se mentine perioada de consultare. Initial, termenul de deschidere avansat de guvernanti era sfarsitul lunii iulie, insa a fost amanat succesiv.

In noua grila de punctaj, afacerile de productie si afacerile de servicii (inclusiv IT) vor avea tot punctaj maxim, dar 30 de puncte, afacerile din industrii creative vor avea 20 de puncte, iar comertul si alte activitati, 10 puncte. Asadar, serviciile au fost ridicate in ierarhia grilei, desi raman la acelasi numar de puncte.

In editia 2017, productia si afacerile din programare IT aveau punctaj maxim, 40 de puncte. Pe urma veneau industriile creative – 35 de puncte, activitatile de servicii – 30 de puncte, activitatile de comert si alte activitati – 25 de puncte.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.