Comisarul european Corina Cretu a discutat cu ministrul Economiei despre stadiul procesului de specializare inteligenta in Romania

imageResize-2.jpg

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a discutat miercuri, la Bruxelles, cu ministrul Economiei, Gheorghe simon, despre stadiul procesului de specializare inteligenta in Romania, precum si despre initiativa “Regiuni mai putin dezvoltate”, informeaza un comunicat al Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti.

Potrivit sursei citate, oficialul european a subliniat necesitatea lansarii unei strategii de specializare inteligenta in toate regiunile din Romania.

“Domeniile de specializare inteligenta ale Romaniei, ca parte a strategiei nationale de cercetare, inovare si dezvoltare, se afla in diferite etape ale dezvoltarii si implementarii in regiuni. In acest sens, este extrem de important ca autoritatile din Romania sa consolideze cooperarea dintre nivelul regional si cel national. in plus, regiunile din Romania si autoritatile centrale pot beneficia de experienta internationala, facilitata de Comisia Europeana”, a spus Corina Cretu.

Reamintind rolul esential pe care il joaca initiativa Comisiei privind regiunile mai putin dezvoltate in ceea ce priveste specializarea inteligenta, comisarul european a subliniat ca regiunile Nord-Est si Nord-Vest ale Romaniei au primit sprijin de la CE, existand rezultate concrete.

“In ultimii doi ani, Comisia a acordat un sprijin special regiunilor Nord-Est si Nord-Vest pentru a utiliza mai bine fondurile europene disponibile si a spori impactul si eficacitatea acestora. Aceasta initiativa s-a axat pe o specializare regionala inteligenta si putem spune ca este un real succes fiindca avem rezultate concrete. Au fost elaborate o serie de proiecte bune si inovatoare care vor fi sprijinite de FEDER prin Programul Operational Regional. Acest lucru a fost posibil in principal datorita implicarii active a tuturor partenerilor, autoritati regionale, mediul de afaceri si mediul academic. Noi, la nivelul Comisiei, incurajam si sprijinim autoritatile romane sa continue sa implementeze activitatile desfasurate in aceste regiuni. De asemenea, ne dorim sa reusim implementarea acestui proiect de succes la nivelul tuturor regiunilor din Romania”, a afirmat Cretu.

In plus, Corina Cretu a reamintit faptul ca serviciile Comisiei Europene sunt disponibile pentru a sprijini autoritatile din Romania, inclusiv prin acordarea de asistenta tehnica suplimentara.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.