Noi principii pentru contractele de leasing, pentru eliminarea clauzelor abuzive – seful Comisiei economice din Senat

contract_7685940586950_52200300.jpg

Noi principii ce vor sta la baza contractelor de leasing, care vor viza eliminarea clauzelor abuzive, vor fi stabilite in perioada urmatoare, a declarat, miercuri, presedintele Comisiei economice, industrii si servicii din Senat, Daniel Zamfir.

‘In urma discutiilor de astazi (miercuri – n. r.), la care au participat cei din industria leasingului, am ajuns la o concluzie in care in termeni de cateva zile vom stabili niste noi principii pe care le vom aplica in cazul contractelor de leasing. Este foarte important ca si industria leasingului a inteles ca in acest tip de contract exista situatia in care consumatorul poate fi abuzat. Au existat situatii in care au fost reclamate clauze abuzive. Ca atare, am cazut de comun acord sa eliminam pe cat posibil situatiile in care clientul sa fie abuzat. Vorbesc despre situatia in care nu mai poate plati rata la leasing’, a spus Daniel Zamfir.

Acesta a precizat ca reprezentantii industriei au depus o serie de amendamente, iar acestea urmeaza a fi analizate si discutate in perioada urmatoare in functie de timpul disponibil, deoarece prioritatea o va reprezenta dezbaterea proiectului bugetului de stat pe 2018.

Sursa: Economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.