Comisia lanseaza SELFIE pentru a sprijini predarea si invatarea digitala in scoli

selfie.jpg

Comisia Europeana a prezentat astazi, 25 octombrie, un nou instrument care vine in sprijinul tuturor scolilor din UE, precum si din Rusia, Georgia si Serbia. Acesta poate fi folosit la evaluarea modului in care tehnologiile digitale sunt utilizate in procesele de predare si invatare. in UE, SELFIE(Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) va fi pus la dispozitia a 76,7 milioane de elevi si cadre didactice din 250.000 de scoli pe baza de voluntariat.

Instrumentul digital a fost lansat in 24 de limbi ale UE si vor urma si alte versiuni lingvistice. Orice scoala interesata (din invatamântul primar, secundar si profesional) poate sa se inscrie pe platforma SELFIE si sa utilizeze instrumentul in cadrul scolii.Obiectivul Comisiei este de a implica 1 milion de elevi, cadre didactice si directori de scoli pâna la sfârsitul anului 2019.

Inainte de a lansa instrumentul SELFIE, in cursul vizitei sale la liceul IX Klementyna Hoffmanowa din Varsovia, Polonia, Tibor Navracsics, comisarul pentru educatie, cultura, tineret si sport, a declarat:„SELFIE poate ajuta scolile noastre sa integreze tehnologiile in procesul de predare si invatare, intr-o maniera avizata si cuprinzatoare. Reunind opiniile directorilor de scoli, ale cadrelor didactice si ale elevilor, acesta poate juca un rol important pentru ca invatamântul din Europa sa devina adaptat erei digitale. Sunt convins de faptul ca SELFIE ne va ajuta sa consolidam competentele digitale ale europenilor. El este esential daca dorim sa oferim tuturor posibilitatea de a profita de oportunitatileunor economii globalizate, bazate pe cunoastere. si este indispensabil pentru a construi societati in care cetatenii sunt utilizatori increzatori si critici ai noilor tehnologii, mai degraba decât consumatori pasivi ai acestora.”

SELFIE constituie una dintre cele 11 initiative ale Planului de actiune pentru educatia digitala prezentat de Comisie in ianuarie anul acesta. Planul de actiune vizeaza stimularea competentelor digitale in Europa si promovarea utilizarii inovatoare a tehnologiilor digitale in procesele de predare si invatare.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top