Comitetul Comun de Monitorizare a Programului Operational Comun Romania-Republica Moldova 2014-2020

phpThumb_generated_thumbnailjpg-3.jpg

Miercuri, 13 decembrie, a avut loc, la Iasi, cea de-a doua reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare a Programului Operational Comun Romania – Republica Moldova 2014-2020.

Principalele subiecte dezbatute au vizat stadiul implementarii Programului, demersurile necesare pentru contractarea oficiului antena al Secretariatului Tehnic Comun, precum si stadiul pregatirii Proiectelor Mari de Infrastructura incluse in Program (aflate, in prezent, in etapa a doua de selectie – elaborarea documentatiei tehnice, in vederea aprobarii de catre Comisia Europeana). In acest sens, Comitetul Comun de Monitorizare a acordat mandat Autoritatii de Management pentru transmiterea proiectelor mari de infrastructura la CE dupa finalizarea procedurilor de verificare a documentatiei acestora.

De asemenea, au avut loc discutii referitoare la actiunile pe care partenerii din Republica Moldova trebuie sa le desfasoare pentru definitivarea sistemului de management si control in Republica Moldova, dar si cu privire la apelurile de proiecte. Comitetul Comun de Monitorizare a decis lansarea apelurilor pe 20 decembrie, cu termen de depunere de 4 luni si 15 zile calendaristice, atat pentru proiecte hard, cat si pentru proiecte soft.

La reuniune, au fost prezenti reprezentanti ai celor doua state participante in program si ai Autoritatii de Management.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.