Peste 40 de milioane de lei pentru infrastructura rutiera din judetul Galati

drumuri.jpg

21,5 km din drumul judetean (DJ) 252 din judetul Galati vor fi modernizati si reabilitati prin fonduri europene, in vederea asigurarii conectivitatii acestuia la reteaua transeuropeana de transport (TEN-T). Este vorba de tronsoanele situate intre localitatile Buciumeni – Nicoresti – Cosmesti – Movileni – Barcea, care au ca beneficiari directi peste 14.000 de persoane.

Contractul de finantare a fost semnat de doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene (MDRAPFE), iar proiectul va fi finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, Axa prioritara 6 – imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilitații regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Valoarea totala a investitiei este de 42.635.062,37 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 41.734.255,37 de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibila a proiectului).

Acesta este cel de-al XIV-lea contract de finantare semnat pentru drumuri judetene care urmeaza sa fie reabilitate/modernizate prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 beneficiind de o alocare totala de 699,97 de milioane de euro.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.