Comunicat de presa privind constructia autostrazii Targu Mures – Ungheni. Campania “Moldova vrea autostrada”

moldovavreaautostrada.png

moldovavreaautostradaIn ziua de luni, 24 noiembrie, Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, Iasi a trimis o scrisoare catre Ministerul Transporturilor prin care a reiterat rugamintea privind modificarea Master Planului General de Transport.

Aceasta scrisoare este un demers al campaniei de constientizare asupra importantei constructiei autostrazii Targu Mures-Ungheni.

Singura solutie pentru ai obliga pe politicieni sa decida asupra inceperii lucrarilor este crearea unei presiuni publice: “Trebuie ca iesenii sa constientizeze ca fara autostrada ramanem saraci, doar astfel oamenii vor presa politicienii sa le ofere sansa deschiderii reale spre vestul tarii“.

Prin scrisoarea semnata de domnul Marius Alexa, Presedinte al Asociatiei pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, Iasi, s-a facut un apel la Domnul Ministru al Transporturilor, Ioan Rus, de a relua in vedere necesitatea realizarii autostrazii Targu Mures-Ungheni, aceasta insemnand liantul care ar facilita apropierea Moldovei de restul tarii.

Ca stat membru al Uniunii Europene, Romania trebuie sa-i creeze Republicii Moldova toate oportunitatile de integrare economica, iar transportul si schimburile economice vor fi stimulate de constructia acestei autostrazi.

Aceasta initiativa face parte din campania civica apolitica si advocacyMoldova vrea Autostrada“, proiect coordonat de Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, Iasi care si-a propus sa actioneze ca o platforma de sprijinire a tinerilor intreprinzatori din Romania care doresc sa realizeze proiecte urmarind dezvoltarea economiei si societatii romanesti.

Beneficiile constructiei acestei autostrazi care ar lega regiunea de Est a Uniunii Europene de regiunea de Vest, cu tranzitul prin Romania, ar implica o crestere cu 30% a turismului si a locurilor de munca si o majorare cu 30% a exporturilor. Autostrada Targu Mures-Ungheni ar insemna o imbunatatire exponentiala de 60% a retelei de transporturi a Romaniei.

Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, Iasi
Presedinte Marius Alexa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.