Conferinta „Cum salvam anul agricol 2017”. Secretar de stat in Ministerul Agriculturii: O cultura este calamitata daca paguba depaseste 30%

agricultura-fonduri.jpg

Mediafax Talks si revista Agrointeligenta organizeaza joi, la Bucuresti, conferinta „Cum salvam anul agricol 2017”, eveniment moderat de directorul editorial al Mediafax, Dorin Oancea si de directorul general al Agrointeligenta, Vlad Macovei.

In cazurile in care apar calamitati, o eventuala despagubire se poate acorda doar daca paguba depaseste 30% din venituri, a declarat joi secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Daniel Botanoiu, in deschiderea conferintei „Cum salvam anul agricol”.

„Intelegem, cand apare o calamitate, sa se ceara despagubiri, dar trebuie sa ne uitam si la marimea pagubei. Nu putem vorbi despre despagubire ca acoperire a pierderilor din venit, daca paguba nu depaseste 30%”, a spus Daniel Botanoiu.

Oficialul a mai mentionat ca „la Ministerul Agriculturii, usa noastra este deschisa, dar deocamdata nu salvam nimic si ne dorim sa avem discutii constructive cu fermierii”.

Intre temele abordate in cadrul evenimentului se regasesc principalele directii strategice pe care le are Ministerul Agriculturii in plan pentru anul 2017, cum sunt cadastrul agricol, titlurile de proprietate pentru terenurile agricole, irigatiiile, absorbtia de fonduri pentru agricultura, subventiile in agricultura etc.

Speakerii conferintei sunt: Mircea Isvoranu – manager Legume Fructe la Carrefour Romania, Sorin Pislaru – redactor-sef Ziarul Financiar, Petru Luhan – director general EMAS Consulting, Lucian Buzdugan – director general Insula Mare a Brailei, Arnaud Perrein – presedintele Asociatiei Producatorilor de Porumb din Romania, Emil Dumitru – presedintele Federatiei Nationale PRO AGRO, Nini Sapunaru – presedintele Asociatiei Agrointeligenta, Patrick Valmary – consultant in agricultura integrata durabila, Nicolae Sitaru – fermier, Florin Purcea – proprietarul Sere Isalnita, Valeriu Tabara – vicepresedinte al Academiei de stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu Sisesti (ASAS), Ionel Bursuc – directorul executiv al Timac Agro, Dan Farcas – directorul general al Aectra Agrochemicals, Adrian Pintea – directorul general al Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA).

Oportunitatile pentru asocierile din agricultura in 2017, cele mai recente noutati in sectorul agroalimentar cu impact pe producatorul mic/mediu, comertul si exportul cerealelor, estimarile producatorilor si ale comerciantilor in ceea ce priveste rezultatele de productie si evolutia preturilor in anul 2017 sau cum pot contribui bancile si companiile de leasing in finantarea agriculturii – acestea sunt, de asemenea, temele de interes pe care le vor aborda participantii la conferinta „Cum salvam anul agricol 2017”.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.