Consultare publică a Comisiei Europene privind „Valul de renovare a clădirilor” (Renovation Wave)

cladire.jpg

Ministerul Fondurilor Europene anunță că, în perioada 11 mai – 8 iunie, Comisia Europeană derulează o consultare publică pe tema foii de parcurs pentru „Renovation Wave”. Noua inițiativă vizează promovarea și optimizarea renovării clădirilor din Uniunea Europeană în scopul creșterii eficienței energetice în viitorul cadru financiar multianual 2021-2027.

O mare parte din clădirile din UE sunt ineficiente din punct de vedere energetic. Găsirea strategiilor pentru a schimba acest lucru poate scădea emisiile de CO2, în conformitate cu obiectivele climatice ale UE.

Inițiativa „val de renovare”, parte a Acordului ecologic al UE, ar optimiza renovarea clădirilor pe întregul bloc, inclusiv prin încurajarea investițiilor și a finanțării.

Această consultare își propune să adune feedback-ul părților interesate cu privire la tipurile de clădiri pe care ar trebui să se concentreze inițiativa (locuințele sociale, școlile și spitalele sunt deja acoperite).

Toate detaliile le gate de acest subiect și modalitățile de a participa la consultarea publică sunt disponibile pe site-ul Comisiei Europene, la următorul link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.