Consultari ale ministrului delegat Rovana Plumb la Bruxelles cu privire la costurile simplificate

rovana-plumb-inq-stefan-sandu.jpg

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, se afla astazi intr-o vizita de lucru la Bruxelles pentru consultari legate de stabilirea baremelor standard de costuri unitare aferente formarii profesionale pentru rambursarea cheltuielilor in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020.

“Ne-am consultat astazi cu reprezentantii Comisiei Europene in ceea ce priveste propunerile Romaniei pe implementarea costurilor simplificate, o masura esentiala pentru reducerea poverii administrative la nivelul beneficiarilor si simplificare a accesarii fondurilor europene. Comisia Europeana a apreciat in mod deosebit dialogul deschis cu AM POCU si va acorda, in continuare, sprijnul necesar pentru lansarea in ritm accelerat a apelurilor de proiecte finantate din Fondul Social European”, a declarat Rovana Plumb.

Utilizarea optiunilor simplificate privind costurile elimina decontarea pe baza de facturi a cheltuielilor pentru care se utilizeaza, beneficiarii putandu-se concentra astfel pe implementarea proiectelor si nu pe procedurile birocratice de decontare, iar autoritatile accelerand efectuarea platilor. in acest moment, se analizeaza trei tipuri de optiuni simplificate privind costurile pentru operatiunile finantate prin Fondul Social European (FSE): rambursare pe baza de rate fixe, standarde de costuri unitare si sume forfetare.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.