Contracte de finantare de 3 milioane de euro incheiate cu beneficiarii PNDR 2020 din judetul Botosani

bank-note-euro-bills-paper-money-63635.jpeg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, prin intermediul Centrului Regional 1 Nord – Est, a organizat vineri, 23 martie 2018, in parteneriat cu Institutia Prefectului din judetul Botosani, o intalnire de lucru pentru semnarea Contractelor de finantare, pentru prezentarea oportunitatilor de finantare disponibile solicitantilor din regiune si a stadiului implementarii Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Evenimentul s-a desfasurat in sala Nicolae Iorga a Prefecturii Botosani.

La intalnire au participat Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, Prefectul judetului Botosani, Dan-Constantin sLINCU si reprezentanti ai conducerii Agentiei de la nivel regional si judetean. De asemenea, alaturi de conducerea institutiilor organizatoare si de reprezentantii autoritatilor publice locale, au fost prezenti primari din judet si reprezentanti ai Grupurilor de Actiune Locala din zona.
in cadrul acestei actiuni s-au semnat Contracte de finantare in valoare totala nerambursabila de peste 3 milioane de euro cu beneficiarii publici si privati din judetul Botosani, contracte de finantare incheiate atat prin Grupurile de Actiune Locala, cat si direct prin AFIR.

Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, a precizat: „Reiterez rolul deosebit de important pe care il are relatia tripartita dintre Agentie, beneficiarii PNDR 2020 si consultanti. Pe aceasta cale, recomand tuturor celor implicati sa abordeze cu responsabilitate zona fondurilor europene. Evenimentul de astazi are o incarcatura aparte pentru beneficiarii care semneaza Contractele de finantare. E foarte simplu sa semnezi un contract de finantare, sa obtii avansul, dar importanta cea mai mare in cazul unui proiect cu finantare europeana o are partea de implementare. Obiectivul nostru comun este sa reusim implementarea cu succes a proiectelor contractate, astfel incat banii europeni sa ramana in tara, pentru ca numai in acest fel comunitatile pe care le reprezentati vor putea atinge nivelul de dezvoltare pe care toti ni-l dorim.”

Proiectele finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 vizeaza investitii de utilitate publica, investitii agricole si neagricole. Cu acest prilej, reprezentantii AFIR au prezentat principalele oportunitati de finantare disponibile solicitantilor prin intermediul submasurilor din cadrul PNDR 2020.

Directorul general al Agentiei a prezentat in cadrul intalnirii si evolutia absorbtiei fondurilor europene disponibile tarii noastre prin intermediul PNDR 2020: „Este evident faptul ca anul trecut, pe 15 februarie, ne aflam pe locul 26 in Europa la absorbtia fondurilor europene, pe 31 decembrie 2017 eram pe locul 3, iar la finalizarea ultimei declaratii de cheltuieli aferente anului 2017, Romania a avut cea mai mare cerere de plata trimisa Comisiei Europene pentru rambursare. Cheia acestui succes este, in opinia mea, faptul ca s-a inteles de catre toti factorii guvernamentali implicati ca adevarata valoare a acestei reusite vine de la dumneavoastra, de la beneficiari.”

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.