Corina Cretu: Politica de coeziune este garantia cresterii calitatii vietii tuturor cetatenilor europeni

comisar_corina_cretu_2018.jpg

Corina Crețu European Commissioner for Regional Policy Visit of EU-funded projects in Alba Carolina fortified citadel with Mircea HAVA, Mayor of Alba Iulia, at Alba Iulia, Romania.

Luni si marti, 29-30 octombrie, comisarul european pentru politica regionala Corina CRETU va efectua o vizita oficiala in Romania. in decursul acesteia, inaltul oficial european se va intalni cu reprezentanti de prim rang ai autoritatilor romane si va discuta viitorul politicii europene de coeziune in cadrul a doua conferinte de anvergura.

Comisarul pentru politica regionala Corina CRETU si comisarul european pentru buget si resurse umane Günther OETTINGER vor participa la conferinta la nivel inalt “O politica de coeziune incluziva pentru o Uniune mai aproape de cetatenii sai”, alaturi de dna Viorica DaNCILa, prim-ministrul Romaniei, de dl. Karl-Heinz LAMBERTZ, presedintele Comitetului Regiunilor, si de dl. Vazil HUDAK, vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii. Evenimentul este organizat de Guvernul Romaniei.

“Interventia mea in cadrul acestei conferinte se va concentra pe beneficiile politicii de coeziune, care nu sunt nici abstracte si nici de natura birocratica. Politica de coeziune a Uniunii Europene creeaza locuri de munca, genereaza oportunitati de dezvoltare economica si sociala, asigura accesul la servicii de educatie si sanatate mai bune, contribuie la promovarea incluziunii sociale si la sprijinirea comunitatilor marginalizate, si nu in ultimul rand sustine dezvoltarea retelelor feroviare si rutiere. Politica de coeziune este, de fapt, garantia cresterii calitatii vietii pentru cetatenii europeni. Iar rezultatele sunt vizibile si in Romania. De la aderarea la UE, in urma cu 10 ani, Romania a avut alocate peste 45 miliarde de euro de la UE, pentru propria dezvoltare “, a declarat comisarul pentru politica regionala inaintea vizitei sale.

In prima zi a vizitei, comisarul european Corina CREtU se va intalni cu dna Viorica DaNCILa, prim-ministrul Romaniei, si cu reprezentantii Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei, o organizatie al carui principal obiectiv este accelerarea absorbtiei fondurilor europene. De asemenea, inaltul oficial european va participa la conferinta EuroIMPACT ”Informarea si imbunatatirea comunicarii privind politica de coeziune a Uniunii Europene in Romania”, alaturi de dna Rovana PLUMB, ministrul fondurilor europene, dl. Victor NEGRESCU, ministrul-delegat pentru afaceri europene, si dna Gabriela CREtU, presedintele Comisiei de Afaceri Europene din Senatul Romaniei, evenimentul fiind organizat de Institutul European din Romania. La finalul zilei, comisarul pentru politica regionala va discuta, in cadrul unei intalniri bilaterale, cu dl. Vazil HUDAK, vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii, despre investitiile cu fonduri europene.

In cea de a doua zi, comisarul Corina CREtU se va intalni cu dl. Victor NEGRESCU, ministrul-delegat pentru afaceri europene, pentru a discuta aspecte legate de mandatul Romaniei la Presedintia Consiliului UE, precum si cu dl. Jerzy Kwieciński, ministrul polonez responsabil pentru investitii si dezvoltare.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.