MDRAP, prin CNI, a finalizat si predat catre beneficiari 7 asezaminte culturale

phpThumb_generated_thumbnailjpg-3.jpg

Saptamana trecuta, Compania Nationala de Investitii (CNI), institutie aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), a receptionat si predat catre beneficiari sapte asezaminte culturale, prin Programul National de Constructii de Interes Public sau Social (PNCIPS).

Promovarea celor sapte obiective a avut drept scop principal sustinerea activitatilor traditionale, in vederea asigurarii transmiterii elementelor culturale autohtone catre generatiile viitoare. In acest context, CNI si-a asumat angajamentul de a asigura functionalitatea asezamintelor culturale, in conformitate cu normele si standardele in vigoare.

Obiectivele sunt situate in: Ciughes (jud. Bacau), Comisani (jud. Dambovita), Sirbi (jud. Maramures), Carpinis (jud. Maramures), Milisauti (jud. Suceava), Izvorul Rece (jud. Valcea) si Rotarasti (jud. Valcea). Lucrarile de reabilitare si de modernizare au presupus, in general, consolidarea, refacerea sau inlocuirea elementelor structurale degradate, interventii la nivelul finisajelor interioare si exterioare, reamenajarea trotuarelor perimetrale cladirilor.

In cazul proiectelor care au prevazut si extinderea asezamintelor culturale, precum caminul cultural din Carpinis (jud. Maramures) si caminul cultural din Ciughes (jud. Bacau), s-a avut in vedere armonizarea cu structura arhitecturala initiala, respectand, totodata, specificul architectural al zonei.

Proiectele CNI au prevazut inclusiv interventii la nivelul instalatiilor (electrice, termice, sanitare si de protectie la incendiu), precum si asigurarea utilitatilor, dotarilor si echipamentelor necesare, pentru imbunatatirea conditiilor de confort.

Oportunitatea investitiilor este evidenta, dat fiind faptul ca, in urma lucrarilor, calitatea activitatii socio-culturale a comunelor va fi imbunatatita considerabil, implicand chiar posibilitatea crearii de noi locuri de munca.

Valoarea totala a contractelor aferente celor sapte obiective a fost de aproximativ 8.516.000 lei cu TVA. Finantarea s-a asigurat, in conditiile legii, de catre MDRAP prin CNI S.A. in limita fondurilor alocate anual cu aceasta destinatie, respectiv pentru Programul National de Constructii de Interes Public sau Social.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.