Costoiu: Noi programe de finantare au fost lansate pentru sustinerea educatiei si a cercetarii

laser.jpg

studiuMinistrul delegat pentru invatamant Superior, Cercetare stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a vorbit de programele nationale de finantare in domeniul educatiei si cercetarii.

Programele se adreseaza in egala masura studentilor, tinerilor cercetatori, precum si profesorilor cu experienta, creand conditii favorabile pentru performanta la fiecare nivel al sectorului invatamantului superior“, a afirmat Mihnea Costoiu.

Ministrul a mai completat: “Bursa Tanarului Cercetator va permite universitatilor din tara noastra sa atraga cei mai buni absolventi de liceu, premiati la concursurile si olimpiadele internationale. Programul dedicat tinerilor cercetatori le ofera acestora resursele necesare pentru a crea nuclee de cercetare eficiente in institutiile romanesti, posibilitatea de a acumula experienta si de a obtine rezultate relevante in plan international. Nu in ultimul rand, premierea obtinerii atestatului de abilitare arata preocuparea noastra pentru selectarea unui corp modern, eficient si integru de conducatori de doctorat, capabili sa conduca cercetatorii de maine catre rezultate si descoperiri stiintifice importate“.

Sursa: ANCS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.