Cultele au primit 63% din banii nerambursabili alocati de Consiliul Judetean Hunedoara

hunedoara_cj_sediu.jpg

Consiliul Judetean Hunedoara a alocat, in acest an, o suma de 3 milioane de lei pentru finantarea nerambursabila a unor proiecte depuse de organizatiile neguvernamentale, aproape doua treimi din bani fiind destinati pentru sprijinirea bisericilor si a altor culte, in timp ce pentru activitatile sociale nu au fost prevazute sume in buget.

Presedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a explicat ca repartizarea banilor s-a facut in conformitate cu un regulament aprobat de consilierii judeteni si ca pentru proiectele cu caracter social, derulate de asociatiile de profil, vor fi alocate separat fonduri pentru solutionarea unor probleme punctuale, identificate in urma unor discutii ce vor fi purtate cu aceste organizatii.

“Toate activitatile, cele referitoare la culte, la sport, la tineret, tot ceea ce este activitate bugetata, a fost bugetata in ideea ca toate sunt activitati sociale. O sa initiem o discutie cu ONG-urile si, pe subiecte efectiv necesar de a fi rezolvate, vom cauta sa gasim solutii pentru a rezolva si problemele sociale”, a declarat Bobora.

Valoarea finantarilor aprobate de CJ Hunedoara pentru proiecte ale asociatiilor non-profit se ridica la 3 milioane de lei, din care 1,9 milioane de lei au fost alocati pentru sprijinirea cultelor religioase, 700.000 de lei pentru organizarea de activitati sportive, 200.000 de lei pentru organizarea unor actiuni de tineret, iar 200.000 de lei pentru promovarea valorilor culturale.

In cazul proiectelor depuse pentru sprijinirea cultelor religioase, au fost finantate doar cele care se refereau la reparatii strict necesare sau pentru conservarea picturii interioare.

Presedintele Comisiei de analiza a proiectelor depuse, consilierul judetean Petru Hodor, a declarat ca sumele alocate de la bugetul CJ Hunedoara acopera doar 20% din solicitari. Potrivit acestuia, au fost depuse 291 de proiecte, dintre care 202 au fost validate, iar alte patru sunt in procedura de contestatie.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.