Ministerul pentru Mediul de Afaceri vrea sa dea vouchere de 3.000 euro pentru digitalizarea IMM-urilor

Radu-Oprea2.jpg

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Radu Oprea, a anuntat lansarea unui program prin care intreprinderile mici si mijlocii vor primi vouchere de 3.000 de euro pentru digitalizarea afacerilor. Firmele vor putea cu aceste vouchere sa isi dezvolte capacitatile in zona digitala – de la analiza asupra modului in care isi organizeaza in interior activitatea, la promovarea site-urilor, achizitii de semnaturi electronice sau softuri, spune ministrul.

Lansam un program pilot de digitalizare al intreprinderilor mici si mijlocii, prin vouchere. Ce inseamna acest lucru? Ca fiecare intreprindere mica si mijlocie va putea beneficia de un voucher in valoare de 3.000 de euro astfel incât sa isi poata dezvolta capacitatile in zona digitala – de la analiza asupra modului in care isi organizeaza in interior activitatea, la promovarea site-urilor, semnaturii electronice si a celorlalte componente care sunt mai mult decât necesare, Nu mai sunt chestiuni ce tin de moda si de a fi in tendinte, Acestea au ajuns sa fie unelte de lucru, care sunt absolut necesare intreprinderilor – a declarat ministrul Radu Oprea.

Este vorba de un prgoram pilot care va fi dezvoltat pe fonduri europene, alocatie financiara nerambursabila, sub forma de voucher, astfel incât decontarile sa fie foarte simple.

Intentia este de a ne adresa intreprinderilor mici si mijlocii cu un voucher in valoare de 3.000 euro pentru fiecare societate comerciala care sa poata fi folosit pentru digitalizare, pentru cresterea capacitatilor de a fi prezenti in economia online, aici vorbim despre:

  • posibilitatea de a face o analiza asupra dezvoltarii capacitatilor digitale ale companiei,
  • posibilitatea de a avea un site performant (din pacate doar 27% dintre IMM-uri au astazi un site de prezentare si deja a devenit o chestiune de normalitate in modul de a face afaceri in lumea larga), posibilitatea de a investi in softuri sau in hard-uri – in calculatoare,
  • de a achizitiona semnatura electronica sau orice alte dispozitive care ar putea sa ajute IMM-urile sa fie mai competitive din acest punct de vedere.

Suntem in faza de proiect, inca nu avem un ghid. Am identificat resursele financiare si intr-un timp foarte scurt, impreuna cu Ministerul Fondurilor Europene vom publica si ghidul.

Potrivit ministrului, ghidul de aplicare este in lucru si ar putea sa fie publicat la mijlocul acestei veri, in maximum 2 luni. De asemenea, el estimeaza ca se vor acorda peste 10.000 de astfel de vouchere.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.