De ce sunt tinuti in posturi functionarii pe fonduri UE daca nu sunt responsabili?

angajati3.jpg

Majoritatea programelor operationale cu fonduri europene sunt presuspendate, fraudele si gestiunea lamentabila sunt la ele acasa, banii de la UE nu mai vin si multi dintre cei care au venit trebuie returnati in cadrul corectiilor financiare.

Campania electorala din Romania a inclus, in ultima vreme, un nou motiv de polemica si de acuzatii intre actorii politici, anume planificarea financiara viitoare a UE, 2014-2020, in conditiile in care rata de absorbtie a fondurilor intre 2007-2013 este de sub 10% (1,8 mld. euro din totalul alocarilor pe fonduri structurale de 19,6 mld. euro). Vindem blana ursului din padure, visam la alocari suplimentare fata de exercitiul financiar curent de 10 mld. euro pentru 2014-2020 cand realitatea este ca, in sase ani de la integrarea in UE, nu am absorbit nici doua miliarde de euro din cele aproape 20 de miliarde de euro care ne-au fost alocate. Doua sunt problemele care trebuie sa-si gaseasca rezolvarea: cum mai carpim actualul exercitiu financiar ca el sa nu fie un dezastru absolut si cum ne pregatim pentru cel viitor?

Daca vreti sa participati la dezbateri pe tema fondurilor europene, va asteptam la Conferinta Finantare.ro organizata la Cluj, pe 29 noiembrie 2012.

Mai multe detalii: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.