Deznodamant la scandalul minimis: ministerul anuleaza procedura si returneaza dosarele firmelor selectate

avocat1.jpg

primarii-decizieMinistrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a emis Ordinul nr. 1485, menit sa puna capat scandalului generat de selectia firmelor beneficiare ale ajutorului de minimis.

Practic, ministrul a anulat sesiunea din 28 august si a dispus returnarea dosarelor depuse de firmele selectate in acea faza, invocand “disfunctionalitatile aparute in modul de derulare a procedurii de inregistrare on-line”, care au condus la “imposibilitatea accesului egal al tuturor intreprinderilor interesate la operatiunea de inscriere si, prin urmare, la eliminarea sanselor egale de a se incadra printre intreprinderile ale caror cereri de acord pentru finantare ar fi fost selectate, in vederea analizei cererilor acestora”.

Concret, Ordinul 1485 dispune:

  • anularea procedurii de inregistrare on-line a cererilor de acord pentru finantare in baza H.G. nr. 274/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, si a Listei cererilor de acord pentru finantare inregistrate on-line,
  • returnarea Cererilor de acord pentru finantare insotite de documentele justificative depuse/transmise la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice, prin posta cu confirmare de primire.

Potrivit actului citat, procedura va fi reluata la o data care va fi comunicata ulterior.

Ordinul nu mentioneaza conditiile in care va fi reluata procedura, si nici daca va fi sau nu pastrat sistemul “primul venit, primul servit”.

Document anexat:

Ordinul nr. 1485 (PDF)

 

One thought on “Deznodamant la scandalul minimis: ministerul anuleaza procedura si returneaza dosarele firmelor selectate”

  1. Marin Pricopie spune:

    Mi se pare corecta decizia ministerului. Era o metoda disfunctionala. Normala este metoda de depunere directa a dosarelor in plic la registratura ministerului pina in ultimul minut al sesiunii deschise. Nu asa in 5 minute care apuca sa se insccrie on-line si apoi depunere dosar. Ce, a devenit un concurs de viteza la dactilografiere depunerea de dosare de finantare? Sa se treaca la metoda traditionala care este corecta, buna si eficienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.