Dezvoltator: O parte din banci refuza investitiile in locuinte, iar in cazul celorlalte termini de construit pana primesti banii

tomas-manjon-trastevere-605x.jpg

Aparent, bancile si-au schimbat atitudinea fata de finantarea proiectelor rezidentiale, insa realitatea este alta. Daca institutiilor de creditare, care inca nu au scapat de activele neperformante, le este interzisa creditarea acestui sector imobiliar, cele care primesc dosare le solutioneaza greu, spune Tomas Manjon, managing partner al grupului spaniol Mantor.

„Unele banci te refuza din prima, iar cele care sunt deschise, acorda credite foarte greu, incat termini constructia pana elibereaza banii“, spune Manjon intr-un interviu acordat revistei Capital.

Tomas Manjon a condus timp de patru ani afacerile imobiliare ale lui Ion tiriac, perioada in care, spune el, a invatat de la acesta ce inseamna curajul, riscurile si sacrificiul necesare in antreprenoriat. in 2015, alaturi de Diego Stuyck si David Tortosa, el a pus bazele grupului Mantor, care zilele acestea a inceput lucrarile de constructie la primul lor proiect rezidential.

In urma cu un an si jumatate, cei trei au cumparat un teren langa magazinul Lidl de pe Bulevardul Iancu Nicolae din Bucuresti, la un pret atat de mare incat Manjon spune ca ii este rusine sa il faca public. Acum a inceput constructia ansamblului Trastevere, care va avea 54 de apartamente scoase la vanzare la un pret mediu de 1.400 de euro/mp.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.