Discutiile dintre specialistii BERD si DNA se poarta pe tema luptei impotriva coruptiei in domeniul achizitiilor publice

index.jpg

Lupta impotriva coruptiei in domeniul achizitiilor publice a fost unul din subiectele cheie dezbatute la workhopul desfasurat marti la Bucuresti, la care au participat specialisti in achizitii ai Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare si 30 de experti de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), se arata intr-un comunicat al BERD.

Participantii au discutat metode de identificare si reducere a fraudelor in domeniul utilizarii fondurilor publice si au analizat cele mai bune practici in contractele internationale.

“Ca banca cu un mandat specific de incurajare a dezvoltarii economiilor de piata, consideram lupta impotriva coruptiei un aspect crucial al acestui proces. Rezultatele obtinute de DNA sunt remarcabile si suntem incantati sa incepem o relatie constructiva cu aceasta importanta institutie. Achizitiile publice sunt cu siguranta un sector unde exista evidente sinergii. Am discutat, de asemenea, si alte aspecte ale unei posibile cooperari”, a afirmat Matteo Patrone, director regional BERD pentru Romania si Bulgaria.

La randul sau, Florin Cuciureanu, seful diviziei de experti ai DNA, a sustinut ca in conditiile in care schemele de fraudare s-au dezvoltat continuu, “schimbul de experienta si informatii sprijina eforturile noastre a lupta impotriva fraudei si coruptiei”.

Workshopul vine dupa o serie de intalniri la nivel inalt intre BERD si DNA menite sa intareasca colaborarea intre cele doua institutii.

Pe langa acordarea de investitii, BERD este de asemenea angajata intr-un dialog politic cu tarile in care investeste. Imbunatatirea mediului de afaceri este esentiala pentru atragerea investitorilor si crearea preconditiilor pentru o crestere sustenabila, se mai arata in comunicatul BERD.

BERD, detinuta de 64 de tari si doua institutii interguvernamentale, sustine dezvoltarea economiilor de piata si a democratiei. In ultimii ani, BERD a inceput sa-si reorienteze atentia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord si tari precum Turcia.

De la inceputul activitatii sale, BERD a investit aproximativ sapte miliarde de euro in peste 368 de proiecte din Romania. In 2014, Romania a fost a sasea tara in topul principalilor beneficiari de investitii BERD.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.