DNA este pe urmele unei atentii de 500.000 euro

euro24.jpg

Ies la iveala noi amanunte in cazul perchezitiei Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi la sediul Centrului Regional de Plati pentru dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP). Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, in joc ar fi o “atentie” de 500.000 de euro.

Potrivit informatiilor obtinute de catre reporterii “Ziarului de Iasi”, banii ar fi fost dati pentru ca mai multe proiecte de pe raza Regiunii de Nord-Est depuse prin intermediul programului FEADR, sa fie acceptate.

“Ancheta celor de la DNA vizeaza acest lucru. Vor sa prinda urma banilor, sa depisteze traseul acestora si sa afle la cine au ajuns. Se pare ca banii au fost dati pentru ca mai multe proiecte depuse din Vaslui, Suceava si Botosani sa fie acceptate”, a precizat o sursa din cadrul anchetei.

“Nu vreau sa stau de vorba”

Reamintim ca in data de 26 septembrie la ora 6 dimineata, procurorii DNA au descins la locuintele a doi angajati ai CRPDRP cat si la locul de munca al acestora. In acelasi timp a fost controlata si locuinta sotilor Georgiana si Dumitru Stefan, cei doi detinand firma de consultanta Power Land LTD. Procurorii DNA au verificat si sediul companiei. Mai mult decat atat acestia au sigilat si ridicat calculatoarele angajatilor CRPDRP. Calculatorul pe care si-a desfasurat activitatea Ovidiu Volf a fost inapoiat marti 17 octombrie, in timp ce calculatorului angajatei Alice Hornea a fost returnat saptamana trecuta.

Reporterii “Ziarului de Iasi” au incercat ieri sa stea de vorba cu Ovidiu Volf de la serviciul Plati si Alice Hornea de la Achizitii, dar ambii au refuzat orice dialog cu reporterii. “Nu vreau sa stau de vorba cu dumneavoastra si va rog sa nu mai publicati nimic in ziar. Avem si noi familii”, a mentionat Volf. Pe Alice Hornea am gasit-o lucrand in cadrul departamentului Contracte. A refuzat sa stea de vorba cu reporterii pe motiv ca este in timpul serviciului. Nici Dumitru Stefan, administratorul Power Land LTD SRL nu a raspuns ieri la repetatele apeluri telefonice.

Reporterii i-au trimis chiar si un mesaj, dar acesta a refuzat sa raspunda. “Eu va pot spune foarte simplu ca nu stiu ce au cautat acei oameni la mine in casa si in birou. Fac consultanta din anul 2008 de cand s-a demarat programul cu Fondurile Europene. Imi desfasor activitatea in continuare, am salariati, nu inteleg ce cauta. Nu stiu ce vor, nu stiu ce cauta. Ii rog in fiecare zi sa-mi spuna dar ei imi spun ba ca nu se ocupa x de caz, ba ca trebuie sa vorbesc cu altcineva. Mi-au spus doar ca «o sa aflu». Cel mai bine vorbiti cu ei (n.r – cei de la DNA Iasi) ca sa aflati mai multe informatii”, ne declara la inceputul lunii octombrie Stefan Dumitru.

Lista de proiecte

Pe site-ul APDRP reporterii “Ziarului de Iasi” au gasit un proiect depus de catre firma de consultanta Power Land LTD SRL, in anul 2009, pe Masura 121 privind modernizarea exploatatiilor agricole. Acesta a fost trecut pe lista proiectelor nefinantete din lipsa de fonduri. Proiectul in valoare de 6 milioane lei, presupunea extinderea si modernizare unei ferme de vaci de lapte, in comuna Slatina, judetul Suceava. Pe site-ul Consiliului Judetean Vaslui, numele Power Land LTD SRL Iasi apare alaturi de SC Ganesha Dream SRL Iasi.

Cele doua societati au solicitat si primit aprobarea pentru infiintarea unei ferme de ingrasare suine, in satul Ibanesti, comuna Ibanesti Vaslui, pe o suprafata de 3037,83 mp, proiectul avand o valoare de 4 milioane lei. Pe site-ul APDRP, proiectul metionat apare ca fiind aprobat in aprilie 2011, pe Masura 121, unicul beneficiar fiind societatea Ganesha Dream SRL, iar valoarea totala eligibila a proiectul se ridica la 1,33 milioane euro.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.