Documentatia pentru autostrada Suplacu de Barcau- Bors, trimisa la SEAP; valoarea totala a contractului – peste 215 milioane euro, fara TVA

imageResize-6.jpg

Proiectul este format din trei loturi: Suplacu de Barciu-Chiribis (26 de km), Chiribis-Biharia (29 de km) si Biharia-Bors (5 km).

“Cu o valoare insumata de peste 215 milioane de euro, fara TVA, contractul urmeaza sa prevada o perioada de proiectare de 6 luni si o perioada de 18 de luni pentru constructie. Perioada de garantie a lucrarilor, prevazuta in documentatie, este cuprinsa intre 5 si 10 ani, in functie de optiunea ofertantilor”, se mentioneaza in comunicat.

Pentru acest proiect, prevazut in Master Planul General de Transport, ofertele trebuie depuse intr-un interval de 3 luni din momentul publicarii.

La fel ca alte contracte scoase la licitatie anul acesta de CNAIR, contractul pentru segmentul Suplacu de Barcau—Bors va contine o serie de conditii stricte printre care: eliminarea posibilitatii judecarii litigiilor la Curtea de Arbitraj de la Paris, eliberarea autorizatiei de constructie doar dupa avizarea proiectului tehnic precum si stabilirea clara a nivelului sanctiunilor aplicate Antreprenorului, in cazul in care acesta nu respecta termenele si calitatea lucrarilor.

Segmentul Suplacu de Barcau — Bors face parte din Autostrada Transilvania si urmeaza sa asigure legatura dintre Vestul Romaniei si Ungaria, prin Vama Bors.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.