Dolj: In 2019, municipalitatea craioveana incepe proiectele pentru modernizarea transportului public, a anuntat primarul Genoiu

autobuz-electric.jpg

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anuntat, joi, ca, in 2019, municipalitatea va incepe proiectele, pentru modernizarea transportului public, in cea mai mare parte finantate din fonduri europene, printre acestea numarandu-se si dotarea regiei de transport cu 17 tramvaie, 38 autobuze electrice si 40 autobuze diesel, toate noi.

“Chiar daca sunt in concediu cateva zile, azi am fost la birou pentru a finaliza ordinea de zi a sedintei extraordinare a Consiliului Local de saptamana viitoare, care vizeaza ultimele documentatii pentru proiectele finantate din fonduri europene nerambursabile! Pentru anul 2019 imi propun, printre multe alte proiecte, sa initiez modernizarea transportului public in comun din Craiova, finantat in mare parte din fonduri nerambursabile. Vom incepe prin dotarea RAT Craiova cu 17 tramvaie, 38 autobuze electrice, 40 autobuze diesel, toate noi”, a scris Genoiu.

Acesta a mai anuntat ca, tot in acest an, va demara modernizarea depoului de tramvaie, a garajelor si atelierelor mecanice si a caii de rulare pentru tramvaie, precum si proiectul care prevede sistematizarea circulatiei, pentru a acorda prioritate mijloacelor de transport in comun astfel incat acestea sa fie “cel mai rapid si modern” mijloc de deplasare in Craiova.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.