Drum nou de legatura al Romaniei cu Sudul Europei, pe masa Guvernului: 200 de milioane de lei pentru cinci km intre Giurgiu si granita

lucrari_pod_giurgiu_ruse_e1477129901304_63445000.jpg

Proiectul de Hotarare privind indicatorii unui drum de legatura intre Giurgiu si granita cu Bulgaria a ajuns pe site-ul Secretariatului General al Guvernului. Noua sosea va avea peste cinci kilometri, patru benzi si parcare pentru tiruri iar realizarea sa va costa aproape 200 de milioane de lei.

In prezent, accesul pana la punctul de trecere al frontierei Giurgiu – Ruse este asigurat in principal de DN 5, care tranziteaza municipiul Giurgiu, ceea ce duce la congestionarea si degradarea retelei de drumuri locale si strazi a orasului de la Dunare, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Pentru reducerea duratei de tranzit si decongestionarea traficului de pe DN 5 si din interiorul municipiului Giurgiu, CNAIR vrea sa realizeze drum de legatura DN 5 – soseaua de Centura – Pod Prieteniei km 61+400.

Documentatia tehnico-economica a fost avizata de catre CTE-CNAIR pe 5 iunie si de catre CTE-Ministerul Transporturilor pe 23 iunie.

Valoarea totala a investitiei (inclusiv TVA) este 198,3 milioane de lei, iar lungimea totala a drumului este de 5,72 kilometri, din care 0,62 de kilometri reprezinta drum reabilitat.

Sursa; Economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.