Eugen Teodorovici: Proiectele finantate de BERD in Romania au o componenta solida de tranzitie si contribuie la dezvoltarea tarii

cine-este-eugen-orlando-teodorovici-propunerea-pentru-ministerul-finantelor-505276.jpg

Delegatia Romaniei condusa de dl. Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, s-a intalnit cu Sir Suma Chakrabati, Presedintele BERD, cu ocazia Reuniunii Anuale BERD din Iordania, pe data de 8 mai 2018.

Discutiile s-au concentrat pe activitatile BERD in Romania, pe cresterea economica puternica a tarii si pe investitiile Bancii si politicile prioritare din tara.

“Romania este foarte multumita de rezultatele activitatii BERD de anul trecut si este deschisa la propunerile si initiativele Bancii pentru viitor. Proiectele finantate de BERD in Romania au o componenta solida de tranzitie si contribuie la dezvoltarea tarii, mobilizand in mod simultan investitii aditionale de la sectorul privat. Ne bazam pe cooperarea continua cu BERD in urmatorii ani, atat pentru sectorul public, cat si pentru cel privat si, in special, in sustinerea companiilor romanesti in demersurile lor de dezvoltare pe piata locala si internationala.”, a afirmat dl Eugen Teodorovici.

Presedintele BERD, Sir Suma Chakrabarti a declarat: “Romania a avut o crestere economica puternica anul trecut. Ne asteptam ca ritmul de crestere sa ramana robust in urmatorii ani. in 2017 am investit peste jumatate de miliard de euro in Romania, in special in sectorul privat si vom face eforturi sa mentinem acelasi nivel inalt de angajament, dat fiind potentialul economiei romanesti. Vom continua sa ne concentram pe sectorul corporatist, inclusiv sa ajutam companiile publice si private din Romania sa se extinda in strainatate. Suntem, de asemenea, pregatiti sa sustinem dezvoltarea infrastructurii si restructurarea companiilor detinute de stat.”

BERD este principalul investitor institutional din Romania, concentrandu-se pe promovarea stabilitatii si pe extinderea produselor din sectorul financiar, pe imbunatatirea infrastructurii prin eficienta si prin implicarea sectorului privat.

BERD a investit pana in prezent aproape 8 miliarde de euro in Romania, in peste 400 de proiecte. Doar anul trecut, Banca a investit peste jumatate de miliard de euro in tara. Din aceasta finantare, 93% a fost directionata catre sectorul privat.

Sursa: Ministerul Finantelor Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.