O insula de informatii

 

In 1991, Camera de Comert de pe insula daneza Bornholm a primit un grant FEDR pentru realizarea unui centru de informatii in capitala insulei, Ronne, pentru a satisface nevoia de informatii tot mai mare pe partea turistilor si a oamenilor de afaceri aflati in vizita pe insula.

Insula Bornholm ocupa o pozitie strategica in Marea Baltica, intre Suedia, Polonia, Germania si Danemarca. Aceasta ofera o legatura excelenta in ceea ce priveste turismul si comertul intre aceste tari.

Intrarea Suediei si Finlandei in Uniunea Europeana precum si deschiderea fostelelor tari comuniste a facut ca pozitia Bornholm-ului sa fie si mai importanta si a condus la o enorma nevoie de informatii despre insula. Bornholm este, de asemenea, o insula atractiva (in special pentru pasionatii de pasari si iubitori de natura), si asta o face o destinatie populara pentru turisti.

Decizia de a stabili un centru de furnizare a informatiilor despre insula Bornholm a fost luata in 1991 de catre Camera de Comert din Bornholm. Ideea a fost de a crea un centru capabil de a raspunde nevoilor actuale de informatii a oamenilor care vin la Bornholm si de a coordona eforturile de a creste profilul Bornholm, in regiunea Baltica.

Centru de informatii a fost conceput pentru a inlocui centrul turistic deja existent din Bornholm, care furniza infomatii numai unui numar mic de vizitatori si a fost, de asemenea, in imposibilitatea de a face fata unui numar din ce in ce mai mare de intrebari.

Lucrul a inceput cu constructia Velkomstcenter-ului (Centrul Welcome), pe parcursul toamnei si iernii din 1991/1992. La inceputul anului 1992, centrul turistic a fost inchis si operatiunile sale au fost transferate la noul centru Welcome, din Ronne, care a fost deschis in iunie 1992.

Astazi, Centrul Welcome serveste ca un birou turistic danez oficial, ceea ce inseamna ca personalul trebuie sa poata vorbi trei limbi si sa aiba cunostinte detaliate nu numai despre Bornholm, dar si despre Danemarca, ca intreg.

Printre multele interogari cu care se ocupa acum Centrul includ informatii generale, site-uri turistice, informatii de trafic (de trecere la si de la continent) si unde poti gasi ajutor si introduceri in afacerile locale de pe insula.

Centrul, de asemenea, distribuie cheile de la unele din satele de vacanta de pe insula si ajuta vizitatorii care nu au facut rezervari in avans sa-si gaseasca cazare pe Bornholm.

De asemenea, Centrul Welcome primeste numeroase solicitari de informatii de la reprezentantii unor companii si de la jurnalisti despre oportunitatile de comunicatii si comert de pe insula. Multe din aceste intrebari pot obtine un raspuns cuprinzator, datorita legaturilor stranse pe care Centrul le are cu Camera de Comert locala.

Centrul ofera si facilitati mai putin, cum ar fi un buletin de bord prin care companii locale si operatorii turistici isi pot face publicitate si de asemenea, pot vinde si obiecte de artizanat, realizate de mestesugari locali.

Centrul Welcome din Bornholm este administrat de catre Camera de Comert locala si este finantat de catre municipalitatea din Ronne si Consiliul din Bornholm. El obtine, de asemenea, sprijin financiar de la asociatiile de afaceri si industrie locale.

In afara de un director, Centrul angajeaza doi ofiteri de informatii si, part-time, un ofiter comercial de legatura. In timpul verii din 1995, sapte noi asistenti au devenit personal in cadrul Centrului, datorita nevoii de a extinde numarul de ore in care acesta sa fie deschis.

In perioada iunie si iulie 1992, la scurt timp dupa ce acesta a fost deschis, Centrul Welcome s-a confruntat cu un numar de 350 de cereri zilnice, precum si un numar de 150 de cereri telefonice. In 1994 si 1995, el a primit un numar de 152 000 de vizitatori pe insula.

Cost total: 820 170 Ecus
Contributia UE: 328 068 Ecus

Contact
Bornholm Information Centre,
Ndr. Kystvej 3
DK – 3700 , Ronne
Danmark
Fax: +45 56 95 95 68

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.