Intreprinzatorul “Arhipelago”

 

Arhipelagurile din Stockholm, Aboland (de pe coasta de sud-vest a Finlandei) si Aland (la intrarea in Golful Botnic) se confrunta cu aceeasi problema: numarul mare de insule foarte mici impiedica crearea de centre industriale mari sau universitati si provoaca reducerea resurselor umane.

In 1997, a aparut proiectul “Intreprinzatorul Arhipelago”.

Acest proiect, partial finantat de FEDR, si-a propus sa incurajeze crearea de locuri de munca stabile adaptate la situatia geografica a insulelor, ca de exemplu, locurile de munca in continua legatura cu taxi-barcile, scufundarile, turismul, constructiile, serviciile de uz casnic, etc.

Cei care desfasoara “Intreprinzatorul Arhipelagul” efectueaza activitati constante pentru a explica proiectul oamenilor si organizeaza seminarii pe o gama larga de subiecte, cum ar fi navigarea (cu scopul de a creste posibilitatile de transport), salvarea si siguranta pe mare.

Asa cum s-a solicitat, au fost organizate cursuri de tehnologia informatiei, de contabilitate, tehnici de vanzari, de internet pentru afaceri, de asigurare si de afaceri start-up, etc. Dovada succesului acestui proiectul sunt 46 de locuri de munca care au fost create sau mentinute si inca 90 de locuri de munca deja planificate (comparativ cu 33 de locuri de munca initial planificate).

Cost total: 672 000 euro
Contributia UE: 320 000 euro

Contact:
Lanssyrelsen i Stockholm
Gunilla, Sterner
S, Stockholm
Sverige
Tel.: +46 8 785 43 04
Fax: +46 8 651 52 95
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.