Buletin de București, câștigător a două noi granturi finanțate de Facebook și Google

buletin-de-bucuresti.jpg

Funky Citizens – prin proiectul editorial Buletin de București – a primit o finanțare nerambursabilă de 50.000 de euro din partea Fondului European de Jurnalism COVID-19, derulat în parteneriat cu Facebook Journalism Project. Astfel, Buletin de București devine una din cele 5 organizații de presă europene care au câștigat apelul de proiecte pe inovație în jurnalism, dintr-un total de peste 1800 de aplicanți. Ceilalți câștigători sunt din Belgia (Apache), Franţa (Mediacités), Italia (Slow News) și Spania (Civio).

Procesul de selecție a avut trei etape: verificarea eligibilității, evaluarea din partea experților calificați și membrii echipei European Journalism Center și o verificare de tip due dilligence. Grant-ul obținut din acest Fond de Inovare este unul de tip organizațional, așa că fondurile vor fi utilizate atât pentru acoperirea salariilor echipei redacționale, cât și pentru a acoperi costuri ce țin de echipamente sau alte tehnologii esențiale pentru data journalism.

„Mă bucură enorm că stăm alături de freelancerii Sanda Nicola și Bogdan Dincă pe lista câștigătorilor. E o dovadă că jurnalismul se duce într-o direcție pe care nu am fi gândit-o acum câțiva zeci de ani și că oamenii buni din meseria asta își găsesc calea prin metode alternative de finanțare care le asigură independența editorială. Eu sper ca, pentru Buletin de București, acest grant să fie doar o nou pas. Am vrea să devenim un model pentru presa locală care este, până la urmă, baza jurnalismului din orice țară”.

Oana Despa, redactor-șef la Buletin de BucureștiDe asemenea, Buletin de București este unul din cele peste 5.300 de proiecte alese pentru o finanțare de 5.000 de euro din partea Journalism Emergency Relief Fund al Google.

„Pentru noi, Buletin.de București (momentan) este un experiment reușit, mai ales după ce a trecut testul unei perioade agitate precum cea a pandemiei. Funky Citizens a lansat acest proiect pilot anul trecut și după un an vedem că reușește să se poziționeze pe o nișă de unde mai curând dispar resursele – jurnalismul pentru comunități locale. Cele două granturi ne aduc o confirmare în plus că modelul bazat pe cooperare strânsă ONG-presă este unul ce poate funcționa și în acest fel. Și sperăm și ca după București să urmeze alte comunități locale”, a declarat Elena Calistru, președinte Funky Citizens.

Buletin de București a fost lansat în primăvara lui 2019, cu ajutorul unui grant obținut de la Digital News Initiative a Google, pentru a prototipa un proiect de data… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.