Exercitii ale Mecanismului european de protectie civila al UE

Fonduri_proiecte.jpg

Comisia Europeana a deschis o actiune de finantare 2018 în cadrul „Mecanismului de protectie civila al Uniunii”. Cererea propune sa sprijine exercitii de simulare a situatiei/conditiilor în caz de urgente majore (datorate catastrofelor naturale si provocate de om).

Acestea vor necesita activarea „Mecanismului european de protectie civila”, precum si implicarea statelor participante, tarilor candidate la aderare care nu participa la Mecanism sau a tarilor înscrise în Politica europeana de vecinatate, prin intermediul Centrelor de Coordonare a Interventiilor de Urgenta (ERCC).

Titlul cererii: „Exercitii ale Mecanismului de protectie civila al Uniunii 2014 -2020” – actiune de finantare Buget total al cererii: 3.800.000 €; cofinantare de pâna la 85% din costurile eligibile. Eligibilitate: entitati publice, private si organizatii internationale din statele participante la program. Republica Moldova, Serbia si Ucraina sunt tari participante.

Autoritatile publice locale si judetene din Romania sunt eligibile pentru aceasta cerere. Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 15 mai 2018.

Fisa de prezentare

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.