Fermierii vor putea accesa mai rapid fonduri europene

bani16.jpg

Simplificarea procedurilor pentru absorbtia fondurilor europene este cea mai importanta tinta pe care vrea sa o atinga ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Acesta a declarat intr-un interviu pentru Capital ca din momentul in care a preluat conducerea ministerului, reducerea birocratiei a fost principala sa preocupare.

“De cand am venit la minister am avut o tinta importanta: simplificarea masiva a procedurilor pentru absorbtia fondurilor europene. In ce sens? Reducerea dosarului pentru platile directe si pentru cererile de plata. Sunt 52 de masuri de simplificare pe PNDR (Programul National de Dezvoltare Rurala)”, a declarat Irimescu.

Ministrul sustine ca pana acum a reusit sa implementeze niste masuri in acest sens. El a dat un exemplu in acest sens. Irimescu a spus ca atunci cand Nini Sapunaru, presedintele Comisiei de Agricultura din cadrul Camerei Deputatilor, a venit la Parlament avea dosarul pentru absorbtia fondurilor europene pentru 2015 care cantarea 900 de grame spre deosebire de dosarul din 2016 care avea o greutate de 100 de grame. “S-a simplificat enorm. Am renuntat la ineptii”, a completat Irimescu. In opinia ministrului, timpul alocat de fermier pentru a-si depune un proiect s-a redus cu 70-80%. Irimescu spune ca in 2016 fermierul depune mult mai putine acte decat o facea in 2015.

Sursa: Capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.