Final de campanie “Omul REinverzeste locul”

salvati_delta.jpg

omul_reinverzesteAsociatia Salvati Dunarea si Delta impreuna cu Dorna au prezentat bilantul campaniei “Omul REinverzeste locul”: 56 de proiecte au fost inscrise pe pagina de Facebook The RE Concept – platforma de responsabilitate sociala a Coca-Cola HBC Romania, iar 1350 de voluntari au participat la cele 20 de actiuni castigatoare.

Au fost adunati peste 700 de saci cu deseuri in 10 orase din Romania, s-au plantat 2000 de pomi, au fost igienizate 4 parcuri, 2 situri Natura 2000 si 10 scoli si gradinite sunt mai prietenoase cu copiii.

Campania Omul REinverzeste locul, derulata in perioada 1 iunie-31 octombrie 2013 sub forma unui concurs online, a avut ca scop implicarea comunitatilor locale in nominalizarea, reabilitarea si reamenajarea unor spatii publice abandonate.

Castigatorii au fost desemnati pe baza consistentei planului de proiect inscris si a numarului de sustinatori. Premiile, in valoare de 1.000 de euro pentru fiecare actiune civica, au acoperit costul materialelor necesare implementarii activitatilor.

Din 56 de proiecte inscrise, 20 au fost declarate castigatoare, actiunile propriu-zise fiind organizate la nivel national in intervalul august-noiembrie 2013 in orasele: Cluj Napoca, Sovata, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Focsani, Galati, Iasi, Caracal, Botosani si Bucuresti.

Voluntarii participanti au reusit sa reabiliteze curti ale spitalelor, scolilor, gradinitelor, liceelor sau spatii din jurul blocurilor. Au fost reamenajate parcuri, locuri de picnic, au fost plantati pomi, arbusti, flori si plante ornamentale si a fost reconditionat mobilierul urban.

“Ne bucuram ca am putut contribui la cresterea spatiilor verzi in mai mult de 10 orase din Romania, iar 20 de spatii degradate au fost redate oameniilor. Totodata, am fost placut surprinsi de faptul ca foarte multe scoli s-au implicat, initiativele pornind chiar de la elevi. Activitatile practice cu copiii si implicarea lor in proiecte de mediu ar trebui cultivate pe termen lung si incurajam Ministerul Educatiei Nationale sa le cuprinda in curricula scolara. Ne dorim sa continuam proiectul si anul viitor si sa convingem cat mai multe autoritati publice locale sa acorde o mai mare importanta spatiilor verzi din orase”, a declarat Dan Barbulescu, Director Executiv al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.