Se prelungeste si schema de ajutor de stat pentru dezvoltare durabila

ajutor_speranta_planta.jpg

ajutor_speranta_plantaLa propunerea Ministerului Finantelor Publice, Guvernul a aprobat in ultima sedinta prelungirea perioadei de valabilitate a Schemei de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltarii economice durabile, pana pe 30 iunie 2014. Initial, aceasta urma sa expire la 31 decembrie 2014.

“Avand in vedere impactul pozitiv al schemei de ajutor de stat mai sus mentionata, precum si prevederile noilor Orientari privind ajutoarele de stat regionale pentru perioada 2014 – 2020, Guvernul si-a exprimat intentia prelungirii valabilitatii acesteia pana la data de 30 iunie 2014, inclusiv”, se arata in nota de fundamentare a actului normativ.

Bugetul total maxim al schemei este echivalentul in lei a 1 miliard euro.

Pana la data de 21 octombrie 2013, in baza schemei de ajutor de stat instituita prin Hotararea Guvernului nr. 1680/2008, au fost aprobate spre finantare 31 de proiecte de investitii, in valoare totala de 947,24 milioane euro, care vor genera un numar de peste 9.607 de noi locuri de munca si pentru care Ministerul Finantelor Publice va acorda un ajutor de stat in valoare totala de maximum 332,24 milioane euro, din care s-au platit deja 126,22 milioane euro pentru investitiile realizate.

Aceasta schema de ajutor de stat vizeaza sustinerea unor proiecte de investitii de anvergura, cu importante efecte in economie, orientate spre sectoare de activitate de varf care pot constitui o sursa de transfer de tehnologie, care contribuie la dezvoltarea regiunilor si determina obtinerea unui efect multiplicator prin antrenarea si a altor investitii conexe si dezvoltarea furnizorilor locali de produse si servicii.

Documente anexate:

Proiect de modificare si completare a HG nr 1680/2008 (DOC)

Nota de fundamentare (DOC)

Sursa: Ministerul Finantelor Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.