Finantare de pana la 50% pentru cheltuieli salariale prin HG 332

bani-716x300.jpg

In perioada urmatoare, Ministerul Finantelor Publice urmeaza sa deschida o noua sesiune de depunere a proiectelor in baza schemei de ajutor de stat pentru crearea locurilor de munca (H.G. nr. 332/ 2014).

Beneficiarii eligibili sunt intreprinderile (mari si IMM-uri), care au activitate sau start-up-uri (care au capital social subscris varsat in valoare de minimum 30.000 lei), din toate sectoarele economice, exceptand domenii precum: pescuit, acvacultura, productia primara, prelucrarea si comercializarea produselor agricole, sector siderurgic, constructii navale, fibre sintetice, transporturi, energie si toate sectoarele listate in Anexa 1 la HG nr 332/2014.

Investitia trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

•sa fie considerata investitie initiala, adica sa vizeze infiintarea unei unitati noi, extinderea capacitatii unitatii existente, diversificarea productiei unitatii sau schimbarea fundamentala a procesului de productie;
•sa conduca la crearea a cel putin 10 locuri de munca noi, dintre care minimum 3 destinate lucratorilor defavorizati, pentru fiecare locatie de realizare a investitiei.

Cheltuieli eligibile: costurile totale salariale pe o perioada de 2 ani consecutivi, in limita salariului mediu brut pe economie, pentru locurile de munca nou create ca urmare a investitiei initiale.

Procentul de finantare acordat difera, in functie de regiunea de implementare:
•pana la 15% in regiunea Bucuresti;
•pana la 35% in regiunile Vest si Ilfov;
•pana la 50% in restul regiunilor (Nord Vest; Nord Est; Centru; Sud Vest; Sud; Sud Est).

Sursa: Vapro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.