Subventii agricole: suma-record autorizata de APIA!

cand-se-reiau-platile-la-APIA-1.jpg

Suma-record autorizata de APIA! Anuntul a fost facut miercuri, 28 iunie, de catre directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Adrian Pintea, in cadrul unui eveniment aniversar organizat cu Siveco la implinirea a 10 ani de la darea in folosinta a softului informatic de la APIA.

”Este o onoare sa fiu alaturi de cel mai important partener al Agentiei astazi, la aceasta aniversare, partener alaturi de care am realizat performante extraordinare in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene destinate sustinerii fermierilor români”, declarat, in deschiderea cuvântarii sale, Adrian Pintea.

”As dori sa incep prin a puncta faptul ca de la aderarea României la U.E. in anul 2007 si pâna in prezent, institutia pe care o conduc a derulat fonduri europene si nationale destinate sustinerii agriculturii românesti si fermierilor români de peste 20 de miliarde de euro. Partenerii nostri (Siveco – n.r.) va spuneau de 17 miliarde de euro prin sistemul IACS, dar APIA, cum au cunoscut si dânsii deruleaza si alte forme de sprijin in afara acestui sistem, deci in total APIA a adus peste 20 miliarde de euro, având o rata medie anuala de absorbtie a fondurilor de peste 96%”, a vorbit directorul APIA despre bilantul platilor catre fermieri.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.