Fond UE 2020: 100 milioane euro pentru companii de inteligență artificială

boxa-inteligenta-finantata-pe-Indiegogo.jpg

Uniunea Europeană va lansa o schemă pilot de 100 de milioane de euro, în primele 3 luni ale anului 2020, pentru investiții în companii care dezvltă tehnologii de inteligență artificială (AI), spune Comisia Europeană în raportul său privind AI publicat miercuri.

„Comisia și Fondul European de Investiții vor lansa o schemă pilot de 100 de milioane de euro în trimestrul I al anului 2020, pentru a oferi finanțare equity pentru dezvoltări inovatpare în AI. Depinzând de un acord final asupra Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, intenția Comisiei este de a extinde schema de finanțare din anul 2021 prin InvestEU”, se arată în White Paper-ul asupra inteligenței artificiale – „O abodare europeană pentru excelență și încredere”.

De asemenea, România va avea cel puțin un hub de inovare digitală cu grad ridicat de specializare în inteligență artificială. „Comisia va lucra cu statele membre pentru a se asigra că cel puțin un hub de inovare digitală per stat membru va avea un grad înalt de specializare în AI. Hub-urile de inovare digitală pot fi susținute prin Digital Europe Programme”, mai spune executivul UE în raportul său.

Comisia Europeană mai afirmă că va… Mai multe detalii aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.