Fonduri alocate pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatii si pentru construirea unor obiective de investitii

drumuri.jpg

Printr-o hotarare adoptata in sedinta de guvern s-a aprobat alocarea din bugetul Fondului de interventie a sumei de 273,9 milioane lei pentru bugetele locale ale unor unitati administrativ-teritoriale din 29 de judete.

Fondurile sunt necesare pentru refacerea infrastructurii afectata de calamitatile naturale produse de inundatii din judetele Alba, Arad, Arges, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Galati, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea.

Cantitatile foarte mari de precipitatii cazute pe raza acestor judete au generat inundatii si alunecari de teren ce au afectat infrastructura hidrotehnica, terasamentele si malurile de aparare, structura drumurilor judetene, drumurilor comunale, podurilor, podetelor si digurilor. Pagubele au fost estimate in baza evaluarilor facute de catre autoritatile administratiei publice locale, Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta si de catre Institutiile Prefectului din judetele afectate.

Suma alocata pentru cele 29 de judete va fi destinata pentru refacerea de drumuri judetene, comunale sau satesti, refacerea de strazi, poduri si podete, acest lucru contribuind la desfasurarea transportului rutier in conditii de siguranta.

De asemenea, printr-o alta Hotarare, Guvernul a aprobat alocarea din Fondul de rezerva bugetara a sumei de 22,7 milioane lei pentru realizarea unor obiective de investitii din cadrul Consiliului Judetean Neamt.

11 milioane lei sunt destinati construirii unui corp nou de cladire – Pavilion Central, pentru Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap din Roman. In luna noiembrie a acestui an, cladirea veche a fost deteriorata, fiindu-i afectata rezistenta mecanica si stabilitatea. Astfel, 50 de persoane au fost evacuate si realocate in alte centre de specialitate pentru persoane cu handicap din judetul Neamt.

11,7 milioane lei vor fi folositi pentru construirea unei noi cladiri in cadrul Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Razboieni. Anul acesta in luna noiembrie, o comisie de experti din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Sociala Neamt, a constatat ca pavilionul central, construit in anul 1905, prezinta o mare stare de degradare fiind afectata de imbatranire si putrezire intreaga constructie. Astfel, 31 de beneficiari neuropshici au fost mutati in alte corpuri de cladire existente la nivelul centrului, ceea ce a condus la o supraaglomerare a spatiilor.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.