Romania a indeplinit inca doua conditionalitati ex-ante

EBT_management_verde.jpg

Comisia Europeana (CE) a notificat formal Romania in legatura cu ridicarea conditionalitatii G6, referitoare la Legislatia de mediu privind evaluarea impactului asupra mediului si evaluarea strategica de mediu si a conditionalitatii G7, referitoare la Sistemele statistice si indicatorii de rezultat.

Conditionalitatile declarate indeplinite de organismul european fac parte din conditionalitatile agreate cu reprezentantii CE, aflate in acest moment in consultarea de la nivel comunitar.

Romania a negociat, in 2014, si a acceptat in urma discutiilor cu Comisia Europeana 36 de conditionalitati ex-ante. In acest moment, in urma ridicarii celor doua conditionalitati amintite, situatia generala este urmatoarea:
• 11 conditionalitati au fost inchise in 2014, la semnarea Acordului de parteneriat;
• 11 conditionalitati au fost ridicate de CE in 2016;
• 9 conditionalitati au fost agreate cu CE in 2016 si aflate in evaluare finala;
• pentru 5 conditionalitati s-au negociat in 2016 planuri de actiune prioritare agreate cu CE pentru indeplinirea in 2017.

Mai multe informatii despre conditionalitatile ex-ante:
• Conditionalitatile ex-ante au fost negociate de fiecare stat membru cu Comisia Europeana si reprezinta masuri de pregatire a legislatiei/ institutiilor pentru o buna utilizare a fondurilor europene.
• Intarzierea indeplinirii conditionalitatilor poate duce la suspendarea integrala sau partiala a platilor aferente Programelor Operationale care sunt vizate de respectivele conditionalitati.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.