Fonduri europene pentru infrastructura de sanatate si invatamant din Resita

bani_plic.jpg

O parte dintre serviciile medicale şi educaţionale din municipiul Reşiţa vor beneficia de fonduri europene, asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Astăzi, 11 aprilie, viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat două contracte de finanţare în valoare de aproximativ 11,1 milioane de lei ce vizează:

  • extinderea şi dotarea infrastructurii Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din Spitalul Județean de Urgență Reșița;
  • reabilitarea şi modernizarea grădiniței cu program prelungit „Dumbrava Minunată” din municipiu.

Proiectul pentru UPU are ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă. Astfel, în vederea creşterii calităţii actului medical şi a reducerii timpului de aşteptare şi a timpilor de intervenţie specializată va fi reamenajat spaţiul de primire/triaj la intrarea în UPU şi totodată va fi separat de spaţiul de evaluare şi tratament imediat. Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt cei aproximativ 54.000 de pacienţi cărora li se acordă anual asistenţă medicală de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, proiect a cărui valoare totală eligibilă este de 6,8 milioane lei.

„În urma lucrărilor de modernizare, grădinița cu program prelungit Dumbrava Minunată va putea desfăşura un program educaţional de calitate astfel încât cei peste 200 de copii înscrişi aici să beneficieze de un mediu sigur şi de condiţii optime de educare şi învăţare, la standarde comparabile cu cele impuse în Uniunea Europeană”, a precizat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu. Proiectul are o valoare de 4,3 milioane lei şi o durată de implementare de 37 de luni.

Până în prezent, MDRAP a asigurat, în judeţul Caraş-Severin, finanţări de peste 3,6 miliarde de lei prin toate programele pe care le coordonează. Dintre acestea:

  • prin POR sunt finanţate 116 proiecte (în valoare totală de aproximativ 1,9 miliarde lei)
  • 297 de obiective (în valoare totală de peste 1,2 miliarde de lei) sunt realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.