MDRAP sprijina institutiile administratiei publice locale in implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie 2016-2020

ghid-program.jpg

In cadrul proiectului „Consolidarea sistemelor de integritate – cea mai buna strategie de prevenire a coruptiei in administratia publica”, cod SIPOCA 61, implementat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), incepand cu 12 noiembrie 2018, s-a demarat activitatea de sprijinire a 200 de unitati administrativ-teritoriale (comune si orase din toate judetele tarii) in scopul implementarii masurilor Strategiei Nationale Anticoruptie 2016-2020 (SNA). Actiunea consta in asistenta tehnica directa, prin vizita la sediul a 75 de primarii si indirecta, prin sprijin acordat prin telefon si e-mail pentru 125 de primarii.

Astfel, reprezentanti ai Directiei Integritate, Buna Guvernare si Politici Publice, structura din cadrul MDRAP, responsabila cu monitorizarea implementarii SNA la nivelul administratiei publice locale, se vor deplasa la sediul UAT-urilor identificate, unde vor analiza nevoia de asistenta tehnica, se vor prezenta tipurile de documente care vor fi elaborate pe parcursul procesului de implementare a SNA (declaratie de aderare, plan de integritate etc.), se vor identifica riscurile si vulnerabilitatile la coruptie si masurile de remediere a acestora.

Un aspect important al acestei activitati il constituie diseminarea modelelor de buna practica identificate de MDRAP in ceea ce priveste prevenirea coruptiei si promovarea integritatii la nivelul administratiei publice locale.

Pentru detalii suplimentare va puteti adresa Directiei Integritate, Buna Guvernare si Politici Publice la adresa de e-mail: [email protected]

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.