Proiecte pentru fonduri europene de 92 milioane euro, depuse de Primăria Piatra-Neamţ până la sfârşitul lui martie

290px-Curtea_Domnească_din_Piatra_Neamț_03.jpg

Primăria Piatra-Neamţ a depus până la sfârşitul lunii martie 32 de proiecte pentru atragerea de fonduri europene, în valoare totală de peste 92 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă remis de primarul Dragoş Chitic.

Proiectele cuprind modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public, investiţii în infrastructura educaţională pentru creşe, grădiniţe, şcoli şi licee, amenajarea a trei grădini publice urbane multifuncţionale, reabilitarea cinematografului Cozla şi transformarea lui într-un centru multifuncţional sau modernizarea a şase bulevarde principale.

De asemenea, proiectele urmăresc modernizarea transportului public prin achiziţia de autobuze electrice şi modernizarea staţiilor de transport, realizarea de piste pentru biciclişti şi implementarea unui sistem bike-sharing, diversificarea serviciilor sociale, oferirea de internet gratuit prin wi-fi în zone publice urbane, implementarea unui sistem de management inteligent al traficului şi realizarea de staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice.

“Realizarea şi depunerea de proiecte pentru atragerea de fonduri, în principal europene, a reprezentat o prioritate a administraţiei pietrene în ultimii doi ani, iar roadele încep să apară. Municipiul Piatra-Neamţ se va dezvolta într-un ritm accelerat în următorii 3 ani prin implementarea proiectelor de investiţii cu finanţare europeană, realizând şi paşi importanţi în implementarea conceptului de smart-city. Proiectele depuse pentru finanţare europeană acoperă domenii dintre cele mai diverse şi vor contribui în mod substanţial la creşterea confortului şi calităţii vieţii cetăţenilor. Nu ne oprim aici, vom continua şi în perioada următoare să fructificăm orice program de finanţare prin care putem realiza investiţii în Piatra-Neamţ”, a declarat, în comunicatul de presă, primarul Dragoş Chitic.

Cele două proiecte privind modernizarea şi extinderea iluminatului public, în valoare de aproape 2,2 milioane euro, au primit la începutul lunii aprilie aviz favorabil, fiind admise în etapa de verificare a conformităţii administrative şi eligibilităţii, precum şi a evaluării tehnico-financiare, selectate pentru finanţare şi transmise pentru precontractare, a mai menţionat sursa citată.

Prin implementarea acestor proiecte va fi înlocuit sistemul de iluminat public existent cu un sistem modern cu tehnologie led şi va fi realizat un sistem de telegestiune care permite controlul individual al fiecărui corp de iluminat, precum şi reglarea automată a luminozităţii în funcţie de factorii externi.

Sistemul de telegestiune permite, de asemenea, monitorizarea iluminatului public şi identificarea în timp real a oricărei defecţiuni apărute în reţea.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.