Fonduri europene pentru managementul riscurilor de mediu in Regiunea Dunarii

Bani-pixabay.jpg

Cea de-a 13-a intalnire a Steering Group pentru Aria Prioritara 5 – Managementul Riscurilor de Mediu din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii’, care se desfasoara vineri in Capitala, aduce in atentia specialistilor consolidarea cooperarii in domeniul gestionarii inundatiilor si a schimbarilor climatice in bazinul Dunarii.

Incepand cu anul 2017, a fost aprobat spre finantare, in cadrul Programului Transnational al Dunarii, proiectul ‘AP 5 – Managementul Riscurilor de Mediu din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii’, proiect ce face obiectul acordului de parteneriat semnat cu Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria, in calitate de lider de parteneriat, informeaza Ministerul Apelor si Padurilor.

Bugetul alocat Ministerului Apelor si Padurilor prin acest proiect este de 176.469,68 euro, din care 149.999,23 euro (85%) UE si 26.470,75 euro (15%) co-finantare nationala. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, respectiv ianuarie 2017- decembrie 2019.

In cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii, Romania, prin specialistii din Ministerul Apelor si Padurilor, asigura, impreuna cu responsabilii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Ungaria, coordonarea Ariei prioritare 5 – Managementul riscurilor de mediu din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii.

Obiectivul proiectului este de a sprijini coordonarea continua a Ariei Prioritare 5- Managementul riscurilor de mediu a Strategiei UE pentru regiunea Dunarii, pentru a facilita un sistem stabil, eficient si inovator de guvernanta pentru Aria Prioritara 5, in scopul de a consolida cooperarea in domeniul gestionarii inundatiilor si a schimbarilor climatice in bazinul Dunarii.

Aria Prioritara 5 Managementul Riscurilor de Mediu abordeaza principalele riscuri de mediu din bazinul hidrografic al Dunarii si combina actiunile intreprinse la nivel national cu cele dezvoltate la nivel regional si bazinal, urmarind crearea de sinergii intre Ariile Prioritare 4 si 5 ale Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii.

Principalele subiecte discutate la conferinta de la Bucuresti includ analiza progresului activitatilor Ariei Prioritare 5 de la cea de-a 12-a intalnire a Steering Group, a proiectelor aflate in desfasurare si a celor viitoare din cadrul AP 5, inclusiv a celor finantate prin Programul Transnational Dunarea.

Alaturi de reprezentantul Ministerului Apelor si Padurilor, la discutii participa Gheorghe Constantin, in calitate de manager de proiect ‘AP 5- Managementul Riscurilor de Mediu din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii’ pentru Romania si Károly Gombás, reprezentantul liderului de parteneriat al proiectului. La discutii iau parte si reprezentanti ai tarilor riverane fluviului Dunarea (Austria, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Slovacia), precum si ai ICPDR (International Commission for the Protection of the Danube River), GWP (Global Water Partnership) si ai Conventiei Carpatice.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top