Fonduri UE: 200.000 Euro – 2,5 milioane euro pentru mici afaceri cu bauturi alcoolice, lactate, morarit

bani16.jpg

Persoanele fizice autorizate (PFA), societatile cu raspundere limitata (SRL) si alte firme vor putea sa obtina fonduri europene intre 200.000 de euro si 2,5 milioane de euro pentru investitii in mici afaceri in productia de alcool, lactate, morarit, carne, prin doua linii de finatare pentru care s-au publicat ghidurile solicitantului in forma finala.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), in subordinea Ministerului Agriculturii, a publicat versiunile finale ale Ghidului solicitantului, precum si anexele aferente submasurilor 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” si 4.2a „Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”, pentru sesiunea anuala 2017, din cadrul Programului Natonal de Dezvoltare Rurala.

Spre deosebire de anii trecuti, AFIR spune ca a marit cu o luna termenul in care cei care au fost notificati pentru semnarea contractului de finantare vor putea sa aduca documentele necesare contractarii investitiei (dovada cofinantarii, avize de mediu, cazier juridic etc).

De asemenea, a fost eliminata obligativitatea semnarii si stampilarii pe fiecare pagina a cererii de finantare si a documentatiei aferente.

Solicitantul isi asuma veridicitatea documentelor, iar daca la prezentarea acestora in original se constata neconcordante care afecteaza conditiile de eligibilitate sau de selectie, proiectul va fi declarat neeligibil, mai spune AFIR.

Agentia urmeaza sa anunte si perioada depunerii proiectelor, aplicatiile fiind efectuate on-line.

In plus, beneficiarii or avea posibilitatea sa solicite modificari ale contractului de finantare tot on-line, mai spune AFIR.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.